Apple WWD21 etkinliğinde Android'e gönderme yaptı - Haberler - indir.com

Apple WWD21 etkinliğinde Android'e gönderme yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-09 11:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple, geçtiğimiz gece gerçekleştirmiş olduğu WWDC 21 ile birçok önemli yeniliğini ve özelliğini duyurdu. Şirket sunum esnasında oldukça tepki gören Android telefon gösterimi de gerçekleştirdi. WWDC 21 etkinliğinin hiç kuşkusuz en öne çıkan noktası iOS 15 işletim sistemi oldu. Apple, iOS 15 ile birçok yeni özellik getirirken, bu güncellemeye dair önemli bir desteği de getirdi. Artık Face Time Link ile video görüşmelerini başkaları ile paylaşmak kolay bir hale geliyor. Bu noktada paylaşım ve ortak görüşme için Android telefon ve Windows PC desteği de veriliyor. Diğer cihazlarda ise bu durum tarayıcı tabanlı gerçekleşiyor ve uçtan uca şifreleme sistemi kullanıyor.

Apple’dan Android’e gönderme geldi

Apple yeni kablosuz şarj teknolojisini deniyorApple yeni kablosuz şarj teknolojisini deniyor

Apple ise etkinlik kapsamında görselde gördüğünüz Android akıllı telefonu örnek görüşme görseli olarak gösterdi. Ancak bu noktada kasıtlı olarak oldukça kalın çerçeveye sahip dev bir damla çentikli model kullandığını görüyoruz. Kullanıcılardan ise bu duruma oldukça tepki ve eleştiri geldi ve Apple’ın neden 2021 yılına uygun bir modern Android telefon kullanmadığı eleştirileri yapıldı. Bu noktada Apple kendi sunumunda iPhone cihazlarını öne çıkarmak isteyecektir. Bu yüzden Face Time Link örneğinde Android desteği için Galaxy S21 gibi bir tasarım seçilmemişe benziyor.

Teknoloji markası Apple, rakiplerini eski göstermek için oldukça detaylı çalışıyor. Açık olarak Android cephesini kötülemezken, Android cihazları eski göstererek iPhone cihazları öne çıkarıyor.


Apple WWDC 2021'de neler tanıtıldı?Apple WWDC 2021'de neler tanıtıldı?
Apple Music yenilendi: İşte yeniliklerApple Music yenilendi: İşte yenilikler

PAYLAŞ