Apple, Windows için yeni uygulama geliştiriyor - Haberler - indir.com

Apple, Windows için yeni uygulama geliştiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-14 17:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Önde gelen teknoloji firmalarından birisi olan ve en çok tercih edilen markaların başında gelen Apple, Windows için yeni bir uygulama geliştiriyor. Geliştirdiği yazılımları macOS modellerine odaklanarak geliştiren firma, daha fazla kullanıcının kullanabileceği bir uygulama üzerinde çalışıyor.  

Uygulamanın, Microsoft Store aracılığı ile Windows kullanıcıları ile buluşacağı ifade ediliyor. Şu anda iTunes da aynı mağaza üzerinden Windows kullanıcılarına sunulmuş durumda. Gelecek olan yeni uygulamaya dair bilgiler geçen sene de ortaya çıkmıştı.

Apple uygun fiyatlı yeni bir iPhone için hazırlıklara başladıApple uygun fiyatlı yeni bir iPhone için hazırlıklara başladı

Apple, Windows için yeni uygulama geliştiriyor

Geçtiğimiz sene bir iş ilanında, Apple tarafından Windows odaklı bir yazılım geliştirmek için yazılım mühendisi arandığı ortaya çıkmıştı. LinkedIn aracılığı ile yayınlanan bu ilanda gelecek nesil medya uygulamaları çalışmalarında yer alacak olan yeni bir geliştirici aranmıştı. İlanın devamında, Evrensel Windows Platformu deneyimi, API bilgisi, Windows 10, Xbox One vce HoloLens odaklı çalışama bilgileri yer alıyordu.

Bunun ardından Apple tarafından Windows odaklı yeni uygulama geliştirmesi ile birlikte, yeni uygulamada iTunes'un sahip olduğu özelliklerden daha da fazlasının gelmesi bekleniyor. Uygulamada Apple Music, Apple TV+, Podcast, Books gibi uygulamalar bir arada olabileceği belirtiliyor. Bu sayede Apple tarafından geliştirilen medya uygulamalarının tek çatı altında kullanıcılar ile buluşması sağlanmış olacak.

Şu anda Windows için geliştirilen resmi Apple uygulaması olacak iTunes mevcut. Uygulama 2018 yılından bu zamana kadar Microsoft Store aracılığı ile kullanıcılar ile buluşuyor.



PAYLAŞ