Apple Windows 10 ve Xbox için Podcast uygulaması geliştiriyor - Haberler - indir.com

Apple Windows 10 ve Xbox için Podcast uygulaması geliştiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-18 18:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Ortaya atılan yeni bazı iddialara göre Apple şirketinin Apple TV sonrasında Müzik ve Podcast’ler adlı yeni bir uygulamasını Xbox kullanıcıları için sunması bekleniyor. Uygulamanın Windows 10 platformlarına gelme ihtimali olduğu da belirtiliyor. Apple’ın geçtiğimiz ay Microsoft’un Xbox oyun konsolları için Apple TV uygulamasını sunması sonrasında şirket, Microsoft’un diğer platformlarına da dahil olacağını belli etmişti. Şimdi ise yeni ortaya çıkan iddia da bu durumu doğrulamış oldu. İddiaya göre Apple, şuan için Xbox oyun konsolu için Apple Müzik ve Podcast’ler adlı bir uygulama geliştiriyor.

9to5Mac kaynaklı habere göre bu uygulama ilk etapta sadece Xbox kullanıcılarına sunulacak. Apple’ın Müzik ve Podcast’ler uygulamasının Windows 10 için de yayınlama ihtimali bulunurken, bu uygulamanın Windows 10 ile uyumlu olup olmayacağı henüz bilinmiyor.

Apple CEO'su Tim Cook'un 2020 kazancı açıklandıApple CEO'su Tim Cook'un 2020 kazancı açıklandı

Apple, Windows 10 ve Xbox için Müzik uygulaması çıkartıyor

Apple’ın söz konusu bu Podcast ve Müzik uygulamasını ne zaman kullanıcılara sunacağı henüz bilinmiyor. Fakat şirketin Apple TV’yi Xbox’a getireceği iddialarının ortaya çıkmasında 2 ay sonrasında yayınlanmıştı. Bu noktada ise yeni uygulamaın da 2 ay içinde yayınlanması bekleniyor. Apple’ın Microsoft uygulamalarına entegre olacağı iddiaları ilk etapta 2019’un kasım ayında ortaya çıkmıştı. Apple, Linkedln’de bir iş ilanı yayınlamış ve açıklamasında ise Universal Windows Platform uygulamasında tecrübesi olanların avanrajlı olacağını belirtmişti.

Diğer yandan Windows için yayınlanan iTunes uygulaması Microsoft Store’da yer almaya devam ediyor. Bu uygulamanın müzik, film ve podcastlere erişimi olmazken, 2 yıl önce fişi çekilmişti. Apple’ın şimdi ise tek uygulamada olan Apple TV, Apple Podcastler ve Müzik gibi uygulamarı ayrı ayrı sunması bekleniyor. Bakalım Apple’ın bu başka platformlara olan entegrasyonu ne derece başarılı olacak ve kullanıcılar nasıl bulacak göreceğiz.


Pavel Durov Apple'ın en tehlikeli şirket olduğunu öne sürdüPavel Durov Apple'ın en tehlikeli şirket olduğunu öne sürdü
Apple Watch'a bunamayı tespit etme özelliği geldiApple Watch'a bunamayı tespit etme özelliği geldi

PAYLAŞ