Apple Watch’un pil ömrünü uzatma taktikleri - Haberler - indir.com

Apple Watch’un pil ömrünü uzatma taktikleri

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-13 09:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Apple Watch'unuzda pil ömrünün kısa olması ile ilgili problemler yaşıyorsanız bu durumu düzeltmek için ve pil ömrünü artırmak için bir kaç yol vardır. Güç tasarrufu sağlamak ve Apple Watch'un pil ömrünü uzatmak için aşağıdaki detayları inceleyebilirsiniz. Pek çok kullanıcı akıllı saatlerinde watchOS‘in en son sürümünü güncelledikten sonra, yeni Apple Watch kullanıcıları pil ömürlerinin müthiş olduğunu iddia ederken, diğerleri bunun korkunç olduğunu söylüyor. Bu alışılmadık bir sonuç değil. Birkaç yıl önce piyasaya sürülmüş Apple Watch Series 3 gibi modeller yeni güncellemeler aldıkça pil ömründen yemeye başlıyor. Bunun başlıca sebebi ise her güncelleme ile gelen yeni özellikler ve saatin uzun kullanıma bağlı olarak bu özellikleri kaldıramaması.

Apple Watch’un pil ömrünü uzatma taktikleri

Apple Watch ve iPhone 12 farklı etkinliklerde tanıtılabilirApple Watch ve iPhone 12 farklı etkinliklerde tanıtılabilir

Güncellemeden sonra biraz bekleyin

Bazen güncellemeler geldikten sonra cihazın güncellemenin sunduğu verilere alışması gerekiyor. Güncelleme yaptıktan sonra pil ömrü ile ilgili endişe duymadan önce bir gün beklemeniz önerilir. Bu şekilde yeniden bir dizin oluşturma, veri taşıma, yeniden indirmeler ve daha fazlası tanımlanır,

Saatinizi kontrol edin

WatchOS’in yeni sürümleri genellikle yeni saat arayüzleri, yeni antrenman seçenekleri ve yeni modlar gibi özelliklerle birlikte gelir. Apple Watch ekranınız açık kalırsa veya bazı uygulamalar arkada çalışmaya devam ederse, pil ömrünüzü azaltabilir. Bu nedenle herhangi bir işlem yapmadan önce, ne kadar pil ömrü kaldığını not etmekte fayda vardır. Ardından Apple Watch'unuzu bir kadar kullanmayın. Tekrar aldığınızda ise ne kadar pil ömrü olduğunu tekrar not edin. Bekleme modundayken önemli bir değişiklik yoksa, muhtemelen iyisinizdir ve kullanımınız normale döndüğünde pil ömrünüz normale dönecektir.

Yeniden başlatın

Arada sırada teknolojik cihazları yeniden başlatmak gerekebiliyor. Bu şekilde aslında kullanmadığınız ve arkada çalışan uygulamaları da kapatmış olursunuz. 

Yeniden eşleştirmeyi deneyin

Apple Watch pil ömrü sorunlarına bir son vermek için yeniden eşleştirme seçeneğini de deneyebilirsiniz. Güncelleme sonrası yaşanan bazı sorunları aşmak adına yeniden eşleştirme yapmak küçük çaplı sorunları aşmanızı sağlayacak.

Siyah arka plan kullanın

Siyah mod özellikle pil ömrünü uzatmasıyla dikkat çekiyor. Bu nedenle siyah arka plan kullanmak pil ömrünü uzatmada etkili olabilir. Apple Watch, iPhone gibi LCD değil, OLED’dir. Bu, ekranın birkaç bit yüksek kontrastlı metin veya grafikle siyah olduğu her zaman, güç tüketimi en aza indirgenmiş demek oluyor.

Bazı bildirimleri almayı durdurun. Sadece önemli olanları seçin

Anında Bildirimler yalnızca ekranı aydınlatmakla kalmaz, aynı zamanda Bluetooth ve Wi-Fi bağlantılarını da kullanır. Her uygulamadan bildirim almaktan ziyade sadece seçtiğiniz birkaç uygulamadan bildirim almayı deneyin. Böylelikle akıllı saatiniz daha az güç harcayacaktır.

Güç koruma moduna geçiş yapmayı deneyin

iPhone’larda Düşük Güç Modu, size zaman kazandırır. Bu mantıkla Apple Watch’unuzda da Güç Koruma moduna geçiş yapmak size cihazı daha fazla kullanma imkânı sunar.

  • Saatin ayarlarından bileğinizi kaldırdığınızda ekranın uyanmasını kapatabilirsiniz. Bu sayede sadece saatinize dokunduğunuzda ekranı aydınlanır.
  • Rahatsız Etmeyin’i açın. Bu, bildirimlerin saatinizi aydınlatmasını, saatin titremesini ve ses çıkartmasını engeller bu sayede veri aktarımı kısıtlanmış olur
  • Telefonda olduğu gibi akıllı saatte de uçak modunu açabilirsiniz.



Apple Watch Series 6 tanıtım tarihi daha ileri bir tarihe ertelenebilirApple Watch Series 6 tanıtım tarihi daha ileri bir tarihe ertelenebilir
Google Haritalar, üç yıl aradan sonra geri döndüğü Apple Watch'ta böyle görünüyorGoogle Haritalar, üç yıl aradan sonra geri döndüğü Apple Watch'ta böyle görünüyor
Uygun fiyatlı Apple Watch SE çıkış tarihi netleştiUygun fiyatlı Apple Watch SE çıkış tarihi netleşti

PAYLAŞ