Apple Watch'ta FaceTime Sesli Arama Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

Apple Watch'ta FaceTime Sesli Arama Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-19 08:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Apple Watch, gelişmiş özellikleri ile artık pek çok işlemin yapılabileceği bir akıllı saat oldu. Apple tarafından her yeni nesilde yapılan geliştirmeler, akıllı saati kullanan kullanıcılar için daha iyi bir deneyim sunarken artık FaceTime görüşmelerini de akıllı saatler üzerinden yapabilmek mümkün. Siri ya da telefon uygulaması üzerinden yapılacak birkaç işlem ile sizler de Apple Watch’ta FaceTime sesli arama yapabilirsiniz. 

Apple Watch'ta FaceTime sesli arama yapma işlemleri

iPhone, iPad, iPod Touch, Mac ve Apple Watch gibi Apple cihazlarında yerleşik FaceTime özelliği bulunur. Ancak Apple Watch'ta yalnızca FaceTime sesli aramalar yapabilirsiniz. Bunun nedeni, Apple Watch'ların yerleşik bir kamerası olmamasıdır. Bu nedenle görüntülü görüşme yapılamayacağı unutulmamalıdır. Ancak ilerleyen yıllarda Apple tarafından kamerası olan bir akıllı saatin piyasaya sunulması, FaceTime görüşmelerinin görüntülü bir şekilde yapılmasına da imkan tanıyacaktır. 

FaceTime üzerinden yapılacak sesli görüşmelerde kullanıcıların hücresel veri hizmeti almasına gerek yoktur. Wi-fi bağlantısının dahi olması yeterlidir ve aynı zamanda daha güçlü internet, daha kaliteli sesin elde edilmesini sağlar. 

Apple Watch FaceTime'ı Siri İle Kullanma 

1. Apple Watch'ta öncelikle "Hey Siri" diyerek dijital asistanı çalıştırın. 

2. Ardından FaceTime diyerek kiminle görüşmek istiyorsanız o kişinin rehberdeki ismini söyleyin. 

3. Siri, rehberde seçilen kişiyle FaceTime sesli araması hemen başlatacaktır.

Telefon uygulamasıyla Apple Watch FaceTime'ı deneyin

1. Saatinizde telefon uygulamasını ve ardından kişi listeni açın. 

2. Arama yapmak istediğiniz kişiyi bulun ve ismine dokunun. 

3. Ardından, kişinin iletişim sayfasında telefon simgesine dokunun.

4. Bir sonraki sayfada ise FaceTime Audio öğesini seçin.

5. Saat üzerinden FaceTime sesli arama başlatılacaktır.

Belirtildiği üzere sesli görüşme yapmak için iki farklı seçenek, kolay bir şekilde görüşmelerin gerçekleşmesini sağlar. Herhangi bir sınır ya da kısıtlama olmaksızın dilediğiniz gibi Apple Watch üzerinden sesli görüşmeler gerçekleştirebilirsiniz. Apple Watch ile görüşmeler yapmak, standart bir telefona göre çok daha kolay ve pratik bir yöntemdir. Üstelik telefon üzerinden yapacağınız görüşmeler ile benzer şekillerde akıllı saatinizi kullanarak sesli mesaj gönderebilir ve alabilirsiniz. 





PAYLAŞ