Apple Watch'larda köpekbalığı algılama özelliği olabilir - Haberler - indir.com

Apple Watch'larda köpekbalığı algılama özelliği olabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-16 21:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Apple, en fazla satan ürünlerinden biri olan akıllı saatin yeteneklerini geliştirmek istiyor. Yeni nesil Apple Watch'larda köpekbalığı algılama özelliğinin yer alacağı bildirildi. Apple Watch şu an için halihazırda zaten oldukça faydalı özelliklere sahip olup kullanıcıların beklentilerini karşılayacak teknolojiler ile üretilmiştir. Bu giyilebilir akıllı teknoloji, şu anda kalpteki ritm bozukluğu (atriyal fibrilasyon) algılayarak kullanıcının doktora gitmesini tavsiye edebiliyordu. Apple'ın akıllı saati gelecekte sadece kalp hızını takip etmekle kalmayacak ve aynı zamanda suya girilmesi halinde köpekbalığı olup olmadığını da tespit edebilecek. 

Şirketin, bu özellik için hazırlık sürecinde olduğunu ortaya koyan bir patent başvurusu yaptığı ortaya çıktı. Şirketin aldığı bu patent yüzerken ya da sörf gibi aktiviteleri yaparken hızlı bir şekilde sudan çıkabilmeniz için Apple Watch size yardımcı olacak. Şöyle ki Apple Watch'unuz varsa size yakınlarda olan köpekbalığı olabileceği konusunda uyarı yapabileceği gösteriliyor. 

Apple Watch EKG özelliği Türkiye'de kullanıma sunuldu!Apple Watch EKG özelliği Türkiye'de kullanıma sunuldu!

Nasıl bir suya girildiği değerlendirilecek

Apple Watch kullanıcılarının nasıl bir suya girdiği akıllı saatlerinin yardımı ile öğrenilecek. Şirket tarafından alınan bu patente göre bu özellik kullanıcının ne tür ortamda olduğunu algılayabilen sensörlerle mümkün hale getirilebilecek. Örneğin tatlı su içerisinde köpekbalığı için pek de endişelenecek bir durum olmayabilir. Fakat Apple Watch okyanus ve deniz gibi tuzlu sulara girilmesi halinde anında bölgede köpekbalığı olup olmadığını gösteren işaretler ve raporlar aramaya başlayacak. 

Bununla beraber aynı zamanda, kullanıcıları suda bulunabilecek tehlikeli kimyasallar veya patojenler konusunda da uyararak kullanıcılarına yardımcı olacak. Şunu eklemek gerekiyor ki bu özelliklerin şu an için bir patent başvurusu olduğunun da altını çizmek gerekiyor. Yani özelliğin gerçekten de akıllı saatlere gelip gelmeyeceği şu an için kesin bir durum değildir. Ancak "köpekbalığı algılama" oldukça havalı görünen bir özellik olduğu için gelecekteki Apple Watch'larda karşımıza çıkması pek de sürpriz olmayacak.


Apple Watch Series 6'nın özellikleri sızdırıldıApple Watch Series 6'nın özellikleri sızdırıldı
Apple Watch Series 6'nın kesinleşen özellikleriApple Watch Series 6'nın kesinleşen özellikleri
Apple Watch'ta otomatik antreman anımsatıcısı nasıl kapatılır?Apple Watch'ta otomatik antreman anımsatıcısı nasıl kapatılır?

PAYLAŞ