Apple Watch'lar pazar payında lider durumda - Haberler - indir.com

Apple Watch'lar pazar payında lider durumda

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-28 18:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Giyilebilir Teknoloji

Akıllı saat pazarı her geçen gün daha da büyüyor. Apple Watch elde etmiş olduğu pazar payı ile beraber, akıllı saat pazarında dahi liderliğini korumaya devam ediyor. Akıllı saat pazarı günden günde gelişim göstermeye devam ediyor. Akıllı saat denildiğinde ilk akla gelen isimlerin başında gelen Apple Watch, popülerliğini her geçen gün artırmaya devam ediyor. Apple gelişen bu pazar içerisinde akıllı saat konusunda satışlarını artırmaya devam ediyor. Apple şu an anda akıllı saat pazarının zirvesinde yer alıyor ve bunu şirketin en popüler saati olan Apple Watch Series 6 ile yapmayı başarıyor.

Apple Watch pazarda %33,5 oranına sahiptir

Counterpoint adlı bir araştırma şirketinden elde edilen bilgilere göre, şirketin akıllı saat pazarında daha güçlü pazar payı elde edebilmek için ciddi bir mücadele içerisine girmiş durumdadır. Apple Watch pazar payının %33,5 gibi yüksek bir orana sahipken, hemen peşinden %8,3'lük bir pazar payı ile Huawei geliyor. Üçüncü sırada da %8'lik bir pazar payı ile Tizen işletim sistemine sahip olan Samsung adından söz ettiriyor. Bu üç markanın dışında pazar payının geri kalanını birkaç şirket oluşturuyor.  Apple Watch liderliği, Apple ile mücadele içerisinde olan şirketlerin çabaları ve birleşmelerine rağmen gerçek olacak. Apple'ın bu konu ile ilgili olarak büyük başarılar elde ettiğini söylemek gerekir. 

Apple Watch 6, Covid tespiti yapabilecekApple Watch 6, Covid tespiti yapabilecek

Kıdemli analist Sujeong Lim, "Apple portföyünü doğru zamanda Watch SE‘den Series 6’ya genişleterek pazardaki lider konumunu sağlamlaştırmayı başardı. Bu durum, Samsung açısından büyümeyi hızlandırmak için orta fiyatlı bir modelin başlamasına sebebiyet verebilir." açıklamalarında bulundu. Akıllı saat ile ilgili olarak Google'ın çalışmaları halen devam ediyor. Google tarafından piyasaya sürülen WearOS yazılımı, pazardan sadece %3,9'luk bir pay alabildi ve bu durum pek de dikkat çekmedi. Google'da bu sebepten dolayı yakın zaman içerisinde Fibrit'i kendi bünyesine kattı. 

Bu konuyla ilgili açıklama yapan Counterpoint’in Araştırma Başkan Yardımcısı Neil Shah, "Bu, Google’ın giyilebilir cihazlara yönelik hedeflerini daha da hızlandırmak için yapmış olduğu harika bir hareket. Tizen OS, Wear OS ve Fitbit OS olmak üzere dünyanın en iyilerinden olan üç yazılımı entegre eden güçlü bir Wear cihazları portföy oluşturulabilir. Bu birleşme, Google’ın Wear platformuna daha fazla güç katacak ve bilek için daha yeni deneyimler oluşturmaları amacıyla daha fazla geliştiricinin ilgisini çekecek." dedi.

Apple, değişiklik olması adına Apple Fitness+’ı tanıttı

Apple, tanıtmış olduğu Fitness+ ile beraber Apple Watch üzerindeki Fitness takibini Apple TV ya da iPad üzerindeki video egzersizleri ile birleştiriyor. Apple Watch Series 7 hakkında bir takım söylentiler vardır. Bu söylentiler, Apple'ın yeni akıllı saatinde tansiyon monitörü veya gliloz takibi sunması bekleniyor. 400 dolar bandında satışa sunulacak olan bu akıllı saatte özellikler, Apple'ın pazar kapsamında kontrolünün 2022 yılına kadar devam etmesi sağlanabilir.

hakkında da birtakım söylentiler bulunuyor. Bu söylentiler, Apple’ın yeni akıllı saatinde tansiyon monitörü ya da glikoz takibi sunabileceğini belirtiliyor. 400 dolar bandında satışa sunulacak olan bu akıllı saatteki özellikler, Apple’ın pazar üzerindeki kontrolünün 2022 yılına kadar devam etmesini sağlayabilir.


Yeni Apple Watch kan şekeri ölçümü yapabilirYeni Apple Watch kan şekeri ölçümü yapabilir
Apple Watch el hareketleriyle kontrol edilebilecekApple Watch el hareketleriyle kontrol edilebilecek
Apple Watch 7'nin tahmini tasarımı ortaya çıktı            Apple Watch 7'nin tahmini tasarımı ortaya çıktı            

PAYLAŞ