Apple Watch'la iPhone kilidi nasıl açılır? - Haberler - indir.com

Apple Watch'la iPhone kilidi nasıl açılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-06 15:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, bugün 14.5 ve watchOS 7.4'ün ilk geliştirici betalarını kullanıcıların beğenisine sunaraki iPhone ve Apple Watch arasındaki entegrasyona büyük bir değişiklik sundu. Artık bir kere yüz maskesi takarken iPhone akıllı cihazınızın kilidini açmak için Apple Watch'unuzu sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. Nasıl çalıştığı hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Burada hemen dikkat çeken bir şey vardır. Öncelikle ve en önemlisi olan, bu iOS 14.5 ve watchOS 7.4'ün en son geliştiricisi betalarını gerektirir. Şu an itibariyle, herkese açık bir beta bulunmuyor fakat bu hafta en kısa süre içerisinde yayınlanması bekleniyor. Ardından iOS 14.5 ve watchOS 7.4'ün önümüzdeki birkaç ay içinde herkese ulaşması bekleniyor.

Apple Watch'a bunamayı tespit etme özelliği geldiApple Watch'a bunamayı tespit etme özelliği geldi

iPhone'un Kilidini Apple Watch ile açmak

Apple Watch ile Kilidi Aç özelliğini etkin hale getirmek için iPhone akıllı cihazınızda Ayarlar uygulamasını açın, ardından Face ID ve Parola ayarını arayın. Bu özelliği bir kez açtığınızda ise Apple Watch'unuz aşağıdaki koşullar yerine getirildiği sürece iPhone'unuzun kimliğini doğrular:

Face ID bir maske algılarsa

Apple Watch'unuz yakındaysa

Apple Watch'unuz bileğinizdeyse

Apple Watch'unuzun kilidi açıksa

Apple Watch'unuzda etkin bir parola varsa

Burada akılda tutulması gereken bir nokta var ki o da Apple Watch bilek algılama özelliğini devre dışı bırakırsanız, iPhone akıllı cihazınızın kilidini Apple Watch'unuzla açamamaktır. Söz konusu bu özelliği etkin hale getirdiğinizde iPhone akıllı cihazınızın kilidini siz yüz maskesi takarken dahi Apple Watch cihazınızla otomatik olarak açılabilir. iPhone akıllı cihazınızın kilidi açıldığında ise Apple Watch'unuzda iPhone akıllı cihazınızın kilidini Apploe Watch tarafından açıldığını söyleyen dokunsal bir geri bildirim alabilirsiniz. Bu Apple Watch bildiriminde iPhone'u doğrudan hızlı bir şekilde "Kilitleme" seçeneği de var. Söz konusu bu özellik, Apple Watch kilit açma özelliğinin Mac'teki sürümüne benzerdir ancak hem daha hızlı hem de daha güvenilir görünüyor.


Apple Watch'lar artık Covid-19 testi yapabiliyorApple Watch'lar artık Covid-19 testi yapabiliyor
Apple Watch Series 6 Black Unity duyurusu yapıldıApple Watch Series 6 Black Unity duyurusu yapıldı
Apple Watch ve Galaxy Watch'lar artık kan şekerini de ölçebilecekApple Watch ve Galaxy Watch'lar artık kan şekerini de ölçebilecek

PAYLAŞ