Apple Watch Series 7'e USB-C Güncellemesi Geldi - Haberler - indir.com

Apple Watch Series 7'e USB-C Güncellemesi Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-18 14:18:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Giyilebilir Teknoloji

14 Eylül tarihi itibari ile tanıtımı yapılan Apple Watch Series 7 için yeni özellikler ve detaylar, resmi sitede yer aldı.

Apple tarafından özel olarak hazırlanan resmi sayfada özellikle tanıtımda yer verilmeyen bazı teknik detaylar açığa çıkarıldı. Böylece yeni modelleri satın almak isteyen kullanıcılar için merak edilen tüm sorular, resmi internet sitesinde yanıt bulmuş durumda.

Apple Watch Series 7 Neler Sunuyor?

Apple Watch Series 7’de yapılan en büyük yeniliklerden bir tanesi hızlı şarj desteğinin yeni model ile birlikte geliştirilmesi olması. Yapılan resmi açıklamalara göre kullanıcılar yeni modelde bir önceki modele göre yüzde 33 oranında arttırılmış hızlı şarj desteğine sahip olacak. Böylece kullanıcılar önceki modellere göre daha hızlı bir şekilde saatlerini şarj ederek kullanıma hazır hale getirebilecek. Ancak hızlı şarj için Apple yeni bir teknolojiye geçiş yapmış durumda. Bu da USB-C kablosu. Kullanıcılar Apple Watch 7 için hızlı şarj desteği almak istediğinde cihazlarını USB-C  ile şarj etmek zorunda. Aksi takdirde beklenildiği gibi yüzde 33 oranında bir şarj hızı avantajından yararlanmak mümkün değil. Ancak Apple bugüne kadar yaptığı tüm pazarlama stratejilerinden farklı olarak şimdi kutu içeriğinde bu özel şarj kablosuna da yer vermiş durumda. Hızlı şarj kablosu ile yapılacak şarj işlemlerinde, cihaz 45 dakika içerisinde yüzde 0’dan yüzde 80 oranına e kadar şarj olabiliyor.

Apple bu konuda oldukça iddialı olduğu gibi mevcut ürün için web sayfasında yaptığı açıklamalarda “Kısa sürede şarj olur. Apple Watch Series 7'nin tüm şarj sistemi, her zamankinden daha hızlı çalışmaya başlamanız için yeniden tasarlandı. Güncellenmiş bir şarj mimarisi ile hızlı şarj olan saatte, USB-C kablosuyla şarjın %0'dan %80'e çıkması yaklaşık 45 dakika sürer.” dedi.

Yeni akıllı saatlerde özellikle Apple’ın hızlı şarj alanındaki son teknolojilerinden birisi olan MagSafe ile uyumlu bir çözüm getireceği düşünülüyordu. Ancak Apple'ın akıllı saatler için özel hızlı şarj istasyonu kurma planı bulunuyor. Bu nedenle de MagSafe kullanmayı planlayanlar için şirket tüm seçenekleri şu an için kapatmış durumda. 





PAYLAŞ