Apple Watch Series 7 serisi tanıtıldı - Haberler - indir.com

Apple Watch Series 7 serisi tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-15 13:00:10
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Giyilebilir Teknoloji

Apple’ın 2021 yılı içerisinde gerçekleştirdiği lansman içerisinde tanıttığı ürünler hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. Yeni iPad ve iPad Mini'nin tanıtımının yapılmasının ardından Apple, yeni Apple Watch Series 7’ı da gözler önüne geçti

Apple Event lansmanında yeni iPad ve iPad Mini tanıtımının ardından yeni Apple Watch Series 7'nin de tanıtımı gerçekleşti. Apple bu sefer kullanıcılarına eşsiz bir deneyim sunmayı vadediyor. Yeni iPad'den ve hatta yeni iPhone'lardan bile daha çok ses getirecek olan Apple Watch Series 7, küçük bir iPhone gibi olmuştur. Apple Watch Series 7, lansmanda belki de yeni iPhone’lardan bile daha çok ses getirmiş olabilir. Aktarılan özelliklere bakıldığında boyutundan büyük özelliklere sahip olan Apple Watch Series 7’ın tüm özellikleri, tasarımı, fiyatı ve çıkış tarihi de belli oldu.

Apple Watch Series 7'nin tasarım detayları belli olduApple Watch Series 7'nin tasarım detayları belli oldu

Apple Watch Series 7 ekranı ile göz kamaştırdı

Öncelikle Apple Watch serilerine göre en büyük ekrana sahip ola özelliğine sahip olan Apple Watch Series 7, Series 3’ten %50, Series 6’dan ise %20 daha büyük ekran oranına sahiptir. 1.7 mm’lik kalınlığıyla geçtiğimiz yıl sunulan Apple Watch’ından da %40 daha ince bir tasarım üzerine kuruludur. Ekran kısmında bu sefer kavisli bir yapı kullanılmıştır. Köşesiz olan tasarım sayesinde ekran boyutu daha da artırılmıştır. 

Apple Watch Series 7, küçük bir iPhone gibi

Apple Watch Series 7’ın hemen dikkat çeken özelliklerinden biri de uygulamalarda yer alan değişikliklerdir. Artık bir saate kadar daha kolay bir kullanım sunan uygulama kontrolleri ile karşılaşmak mümkün olacak. Boyutu büyüyen ekran geçmiş Apple Watch’lara göre %50 daha fazla yazı sığabiliyor. Apple Watch Series 7'nin en sevilen özelliklerinden olmaya aday gösterilen detay ise klavyesinin olmasıdır. Klavye sayesinde ister dokunarak isterseniz de kaydırarak yazı yazabilirsiniz. 

Şarjı konusunda iPhone'lardan daha iyi

Şu ana kadar ki en uzun batara ömrüne sahip olan Apple Watch Series 7, sadece 45 dakikada %100 şarj kapasitesine çıkabiliyor. 45 dakika içerisinde şarj edilen Apple Watch Series 7’ınızı da Apple’ın denildiği üzere tam bir gün boyunca kullanılabilir. Aynı zamanda 45 dakikanız yoksa yalnızca 8 dakika şarj edip 8 saat kullanım sağlayabiliyorsunuz.

5 renk seçeneği bulunuyor

Apple Watch Series 7, WR50 su geçirmezlik sertifikasına sahip olacak. Bu özelliği ile bugüne kadar ki en iyi suya dayanıklı Apple Watch olma özelliğine sahip olabilir. IP6X toz geçirmezlik sertifikası sayesinde Apple Watch Series 7, el ile müdahale olmadan kolay kolay toz olmayacak. Renk seçenekleri ile oldukça heyecanlandıran Apple Watch Series 7, Siyah, Gümüş, Yeşil, Çelik Mavisi ve Ateş Kırmızısı renkleriyle kullanıcıların karşısına çıkabilir. 

Fiyatı iPad'e yakın

Şu an için ne kadar Türkiye fiyatı açıklanmamış olsa da Apple Watch Series 7, 399 dolar fiyat etiketiyle satışa çıkacak. Şu anlık kur hesaplamasına göre Türkiye fiyatının vergiler harici 3.370 TL~, vergiler katıldığında ise 6.200 TL~ bandında olacağını düşünmek mümkündür.

 




Apple Watch Series 7 pil ömrüyle çok iddialı olabilir   Apple Watch Series 7 pil ömrüyle çok iddialı olabilir   

PAYLAŞ