Apple Watch Series 7 pil ömrüyle çok iddialı olabilir    - Haberler - indir.com

Apple Watch Series 7 pil ömrüyle çok iddialı olabilir   

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-29 13:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Giyilebilir Teknoloji

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen yeni bir rapor, Apple'ın farklı bir işlemciyi yeni saatinde kullanacağını öne sürmüştü. Mevcut iddialar ile birlikte yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Önceki iddiayı doğrulayan yeni bir sızıntıya göre ise işlemciyi değiştirecek olan Apple, daha küçük bir işlemciye akıllı saatte yer verecek. Alandan tasarruf sağlayacak olan şirketin bu hamlesi ise bataryanın büyümesi ile birlikte daha uzun süre kullanım sağlayabilecek bir akıllı saatin ortaya çıkmasını sağlayacak.

Apple pil ömrü ile en iddialı modelini satışa sunulabilir 

Gündeme gelen yeni iddialarının birbiriyle uyumlu olması, Apple'ın bu konuda ciddi bir çalışma yaptığına dair izlenimler uyandırıyor. Apple cephesinden akıllı saat hakkında her zaman olduğu gibi hiçbir açıklama yapılmamış olsa da güvenilir kaynaklardan yapılan sızdırmalar akıllı saate dair yeni verilerin öğrenilmesini sağlıyor.

Bugüne kadar piyasaya sunulan modellerde 18 saat ile 24 saat arasında bir kullanım sağlanıyordu. Böylece Apple Watch kullanıcıları gün içerisinde ek bir şarj ihtiyacı duymadan akıllı saatlerini kullanabiliyor. Ancak kuşkusuz piyasadaki diğer modeller göz önünde bulundurulduğunda, Apple akıllı saat için pil ömrü oldukça kısa. Akıllı saat kullanmaktan hoşlanan ve Apple Watch modelini tercih eden kullanıcılar, her akşam akıllı saatini şarj etmek zorunda. Bu bakımdan Apple Watch için yeni nesil cihaz geliştirmelerinde pil ömrüne yönelik yeni bir hamlenin yapılması oldukça uygun görülüyor.

Yeni saatlerde S7 çipi kullanılacak

İddialara göre Apple alandan tasarruf sağlamak adına Apple Watch Series 7 modellerinde daha küçük S7 yongasını kullanacak. Yeni piyasaya sunulacak akıllı saatler için kan şekeri ölçüm sensörü gibi gelişmiş sensörlere de yer verilmesi bekleniyordu. Ancak gelen son bilgiler Apple'ın bu konuda farklı bir planlamasının olduğunu gösterdi. İddialara göre kan şekeri ölçümü gibi pek çok farklı yeni fonksiyon, 2022 yılında piyasaya sunulacak cihazlarda yer alacak. Bu bakımdan bu yıl piyasaya sunulacak cihazların önceki modellere göre sağlık ve ölçüm konusunda farklı bir özellik içermesi beklenmiyor.

Gündeme gelen diğer iddialarda yeşil rengin kullanılacağı, iPhone 12 modelinde gördüğümüz düz kenar tasarımın yeni saatlerde yer alacağı belirtiliyor. Akıllı saatlerin büyüklüğünde de herhangi bir değişiklik yapılması beklenmiyor. 





PAYLAŞ