Apple Watch SE geldi, Apple Watch 3'ün fiyatı yükseldi - Haberler - indir.com

Apple Watch SE geldi, Apple Watch 3'ün fiyatı yükseldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-16 16:15:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple’ın merakla beklenen etkinliği dün akşam saatlerinde Apple Watch Series 6’nın sunulması ile beraber gerçekleşti. Şirket yeni akıllı saat modelleri olan Apple Watch Series 6 ve Apple Watch SE modellerini tanıttı. Teknoloji devi Apple’ın COVID-19 salgını sebebi ile ertelemiş olduğu bu etkinlik nihayet 15 Eylül tarihinde gerçekleştirilmiş oldu. Etkinlik kapsamında daha önceki modellere göre daha fazla yeteneğe sahip olan yeni nesil Apple Watch ailesi tanıtıldı. Şirket Apple Watch Series 6 ile beraber bir de Apple Watch SE modelini tanıttı.

Daha öncesinde yeni serinin Apple Watch Pro yada Apple Watch gibi isimler ile gelebileceği söylenirken, öyle olmadı ve yeni saat Watch SE olarak karşımıza çıktı. Gelin şimdi saatlerden Apple Watch Series 6 neler sunuyor ona bakalım.

Apple bulut tabanlı oyun servisleri için geri adım attıApple bulut tabanlı oyun servisleri için geri adım attı

Apple Watch Series 6 özellikleri

Bu yeni akıllı saat modeli alışılan tasarım olarak kenarları yuvarlanmış dikdörtgen bir yapıya sahip olarak geliyor. Radikal bir tasarım değişikliği yapılmayan bu yeni saatin yekpare parçadan oluşan yeni kordonu da tanıtıldı. Solo Band adı ile çıkış yapacak olan bu kordon farklı boyutlarda satılacak. Yeni Apple Watch Series 6’nın kalbinde S6 işlemcisi yer alıyor. Bu işlemci %20 daha iyi performans sunacak. Ayrıca saatin altın, grafit, mavi ve RED versiyonları satışta olacak. Yeni Apple Watch’ın daha iyi bir batarya ile geleceği bekleniyordu. Nitekim öyle oldu ve yeni akıllı saatin batarya kapasitesi artırıldı. Apple, bu yeni akıllı saatinde artık 3D Touch özelliğini de kaldırmış durumda. Bu sayede cihaz içindeki Taptic Engine kaldırıldı ve buradan açılan yer ile batarya büyümüş oldu.

Kandaki oksijen seviyesini ölçebilecek

Apple’ın yeni sunulan özelliklerinden birisi de kandaki oksijen seviyesi oluyor. Bu noktada sağlığa yönelik yeni hamleler yapmaya devam eden şirket, yeni akıllı saati ile kandaki oksijen seviyesini ölçme yeteneğine kavuşuyor. Sadece 15 saniye içinde sonuç veren bu özellik ile değerler sağlıklı seviyenin altında ise kullanıcıyı uyarabilecek. Diğer yandan yeni Apple Watch Series 6 ile beraber yeni arayüz tasarımları da geliyor.

Apple Watch Series 6 modelini ülkemizde 3799 TL fiyat etiketi ile satışta göreceğiz.

Apple Watch SE özellikleri

Önceki akıllı saat Apple Watch’ın tüm özelliklerine sahip olan Apple Watch SE, daha makul fiyatı ile dikkat çekiyor. Bu yeni modelin ülkemiz için başlangıç fiyatı ise 3699 TL olarak belirlenmiş durumda.


Apple'ın başındaki isim Tim Cook'un veliahtı belli olduApple'ın başındaki isim Tim Cook'un veliahtı belli oldu
Uygun fiyatlı Apple Watch SE çıkış tarihi netleştiUygun fiyatlı Apple Watch SE çıkış tarihi netleşti

PAYLAŞ