Apple Watch modelleri daha sağlık dostu hale getirilebilir - Haberler - indir.com

Apple Watch modelleri daha sağlık dostu hale getirilebilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-16 12:00:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Sağlık özellikleriyle öne çıkan Apple Watch modelleriyle ilgili bir süredir yeni söylentiler dolaşıyordu. Bahsi geçen özelliklerin Rockley Photonics tarafından gerçek olacağı öğrenildi.

Apple Watch modelleri EKG çekme, nabız ölçebilme ve kandaki oksijen seviyesini belirleyebilme özellikleri sayesinde bugüne dek pek çok defa kullanıcılarının hayatını kurtardı. Akıllı saat modellerini sağlık açısından daha işlevsel hale getirmek isteyen Apple’ın bir süredir cihazlarına yeni özellikler getirmek istediği biliniyordu. Cihazlarına kan şekeri ölçüm özelliğini de eklemek isteyen şirketin bu konuda İngiltere merkezli bir firma ile iki son iki yıldır çalıştığı ortaya çıktı. Rockley Photonics isimli bu şirket dün konuyla ilgili önemli bir duyuru yaptı. Şirket dijital sağlık sensörünü tanıttı.

Apple M1 çiplerinin testlerinde pil süresine inanamadıApple M1 çiplerinin testlerinde pil süresine inanamadı

Neden Apple Watch almalıyım?

Bu sensörün 2022 yılında tanıtılacak olan Apple Watch modellerinde aktif olarak kullanılma ihtimali oldukça yüksek. Peki bu sensör ne işe yarıyor? Şirket tarafından yapılan resmi açıklamaya göre akıllı saatlere uygun olarak geliştirilen bu sensör vücut ısısı, kan basıncı, vücut hidrasyonu, alkol, laktat, glukoz / glikoz / glükoz ve fazlasını ölçme / belirleme gibi oldukça işlevsel özelliklere sahip. Bünyesinde yer alan optik sistem sayesinde de saatlere sürekli ölçüm getiren sensör, aktarılanlara göre ölçüm esnasında benzerlerinden daha farklı yol izliyor. Apple Watch modelleri de dahil olmak üzere piyasadaki pek çok akıllı saat modelinde ölçüm için yeşil LED‘ler kullanılırken, Rockley Photonics tarafından tanıtılan yeni sensör sistemi “kızılötesi spektrofotometre” kullanıyor. Aktarılan bilgilere göre akıllı saatlerde bu sensör sayesinde daha fazla detaylı veri toplanabiliyor. Rockley Photonics şirketinin en büyük müşterisi olan Apple’ın ise şirketin geliştirdiği sensörü yeni üreteceği akıllı saat modellerinde kullanacağı söyleniyor. Bu konu hakkında kesin bir açıklama olmasa da sensörün en geç 2023 senesinde Apple Watch modellerinde yer alması oldukça muhtemel.

Elbette bu teknoloji üzerinde çalışan tek şirket Apple değil. Bu konu hakkında ilk adımı şirketin en büyük rakiplerinden biri olan  Samsung’un kendi akıllı saat modelleriyle atması bekleniyor. Bu teknolojinin yüzde yüz doğru çalışıp çalışmayacağı bilinmese de şeker hastalarının hayatını kolaylaştıracağına kesin gözüyle bakılıyır.


Apple HomePod serilerine kayıpsız ses desteği geliyorApple HomePod serilerine kayıpsız ses desteği geliyor
Apple Car'ın pilleri ABD'de üretilebilirApple Car'ın pilleri ABD'de üretilebilir

PAYLAŞ