Apple Watch kalp hızı ölçme özelliğiyle bir hayat kurtardı - Haberler - indir.com

Apple Watch kalp hızı ölçme özelliğiyle bir hayat kurtardı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-04 21:30:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sunduğu özelliklerin yanı sıra hayat kurtarması ile dikkatleri çeken Apple Watch, yeniden gündeme geldi. Apple Watch’ın sahip olduğu kalp atış hızı ölçme sistemi ile bir kişinin hayatı kurtarıldı diyebiliriz. Söz konusu akıllı saat bir hastanenin yapmış olduğu hatayı düzeltti. Apple Watch cihazları bildiğiniz üzere gelişen teknoloji ile beraber artık kalp atış hızını inceleyebiliyor. Diğer yandan cihaz düşme algılama ve elektrokardiyografi gibi hayat kurtarıcı sistemlere de sahip durumda. Şimdi ise 80 yaşındaki bir kadının hayatını kurtarmayı başaran Apple Watch, Almanya’da gündeme geldi.

Appl Watch, kalp atış hızı ölçme ile hayat kurtardı

Apple Destek uygulaması için önemli bir güncelleme yayımladıApple Destek uygulaması için önemli bir güncelleme yayımladı

Renanya-Palatina eyaletinde yer alan Mainz Üniversitesi Tıp merkezi, büyük bir hata yaptı. European Heart Journal tarafından yayımlanan belgede, tıp merkezinin EKG noktasındaki başarısızlığı konu alındı. Söz konusu raporda baş dönmesi, göğüs ağrısı ve düzensiz nabız şikayetleri ile hastaneye giden kişide var olan hastalıkların Mainz Üniversitesi Tıp Merkezi tarafından tespit edilmediği ifade edildi. İsim verilmeyen hasta testlerden sonra ise taburcu edildi.

Kan ve EKG testleri yapılan hastanın bu testlere rağmen şikayetlerinden kurtulmadığı ifade edildi. Apple Watch cihazından EKG uygulamasını kullanan hasta, kayıt altına almış olduğu kalp ritimlerini kardiyoloğa gösterdi. Koroner iskemik kalp hastalığına yakalandığı tespit edilen söz konusu hastanın kalp kası incelendi. Yapılan incelemeler neticesinde ise 80 yaşındaki kadının korener damarlarında bir tıkanıklığın olduğu ve bu sebeple kalp kasında yetersiz oksijen problemi yaşandığı ortaya çıktı.

Damar sertliği sebebiyle tıkanma ve daralma problemi çeken bu kişinin kalp hareketleri, kalp kateterizasyonu olarak adlandırılan bu yöntemi ile analiz edildi. Daha sonra ise balon anjiyoplasti ve stent operasyonları ile tedavi edildi. EKG özelliğinin Apple Watch Series 4 ve Series 5 modellerinde yer aldığını belirtelim.


Apple, FaceTime davası için 18 milyon dolar ödeyecek!Apple, FaceTime davası için 18 milyon dolar ödeyecek!
Apple Watch Series 6 ile kullanıcılarının sağlığını yakından takip edecekApple Watch Series 6 ile kullanıcılarının sağlığını yakından takip edecek

PAYLAŞ