Apple Watch ile Mac'teki müzik nasıl kontrol edilir? - Haberler - indir.com

Apple Watch ile Mac'teki müzik nasıl kontrol edilir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-18 14:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Apple Watch, tanıtıldığında en çok kullanılacak ve ön plana çıkacak özellikleriyle sunuldu. Ancak Apple Watch ile yapılabilecek pek çok farklı işlem bulunuyor. Apple tarafından geliştirilen cihazlarla uyumlu bir şekilde çalışarak saat üzerinden farklı kontrollerin yapılmasını sağlayan Apple Watch ile Mac’teki müzik kontrolü de yapılabilir. Müziği durdurmak, çalmak ya da şarkı atlamak için Apple Watch kullanılması uzaktan Mac kontrolü yapılmasını sağlar. İlgili işlemlerin yapılması adına Mac ile Apple Watch eşleştirilmesinin yapılması yeterlidir. Bir defa yapılacak yapılandırma ile birlikte bir sonraki kullanımlarda direk müziğe erişim sağlanabilir.

Apple Watch ile Mac nasıl eşleştirilir?

Apple Watch ile Mac eşleşmesi yapmak istenildiğinde aşağıdaki adımların takip edilmesi gerekir.

Apple Watch'lar pazar payında lider durumdaApple Watch'lar pazar payında lider durumda

İlk olarak Mac'te Müzik uygulamasını açın.

Ardından Apple Watch’ta yer alan Remote uygulamasını açın.

Cihaz Ekle bölümünden ilerle seçeneğini seçin. Ekranda 4 basamaklı bir kod gösterilecektir.

Mac'teki Müzik uygulaması cihaz eklenmesi aşamasında kod isteyeceğinden dolayı uygulama üzerinden bu kodu girmelisiniz. Kod ekranı için ise Müzik uygulamasındaki cihazlar bölümünden arama yapılması yeterlidir.

Mevcut kod girişi başarılı bir şekilde tamamlandığında Apple Watch ile Mac’in müzik eşleşmesi tamamlanmış olacaktır. Bu sayede Mac müzik uygulamasını Apple Watch üzerinden kontrol etmeye başlayabilirsiniz.

Apple Watch ile Mac müzik kontrolü nasıl yapılır?

Eşleşme tamamlandıktan sonra Apple Watch ile ihtiyaç duyulduğu anda müzik kontrolü yapılabilir. Bu aşamada Mac’te müzik uygulaması açık olmalıdır.

Ardından Apple Watch üzerinden Remote uygulamasını açın ve kütüphane kısmına geçiş yapın.

Müzik başlatmak için oynat simgesine dokunmanız yeterlidir. Böylece müzik Mac’te bağlantılı olan dahili ya da harici sistem üzerinden çalmaya başlayacaktır. Bu aşamada kontroller standart müzik kontrolleri simgeleriyle yapılabilir. Oynat, duraklatma, ileri atlama ya da geri atlama gibi düğmelerle müzik kontrolü sağlanabilir.

Şarkılar için yapılabilecek bu işlemlerde üstelik sese de müdahale edilebilir. Sesi arttırmak ya da kısmak için Apple Watch’taki Digital Crown’un kullanılması yeterlidir. İlgili işlemlerde iki cihazın da aynı Wi-Fi kullandığından emin olunmalıdır. Bununla birlikte kod girme ekranında hatalar alınabilir. Ancak tekrarlanacak işlemlerle bağlantı sağlanmalıdır.



PAYLAŞ