Apple Watch, iki kez bir kişinin hayatını kurtardı - Haberler - indir.com

Apple Watch, iki kez bir kişinin hayatını kurtardı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-26 10:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Giyilebilir Teknoloji

Apple Watch adlı akıllı saat yine bir kişinin daha hayatını kurtardı. ABD'de yaşamını sürdüren 70 yaşındaki bir erkek, yaşadığı kazalar karşısında kahraman olarak Apple'ı gösterdi. Apple Watch, bir kez daha hayat kurtarma özelliği ile gündeme geldi. Hem de aynı kişinin hayatını ikinci kez kurtardı. Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleşen bu olay, 70 yaşındaki Bostonlu Dan Pfau tarafından aktarıldı. 

Olayı değerlendirmeden daha önce Apple'ın akıllı saatlerinin bu şekilde olaylarla anıldığını dile getirmek gerekir. Cihazın düşme algılama ve kalp izleme özellikleri, kişilerin yaşamlarını tehdit eden durumlarda yardımcı olmaya devam ediyor. Temmuz ayı içerisinde 25 yaşındaki bir erkek, cihazın sert bir düşüşün ardından hayatını kurtardığını dile getirdi. Benzer bir şekilde ise bu ayın ilk günlerinde ABD, Missouri şerif yardımcısının karışmış olduğu bir trafik kazasında da Apple Watch sayesinde acil durum personeli uyarıldı.

Apple Watch 7 için yeni detaylar sızdırıldıApple Watch 7 için yeni detaylar sızdırıldı

Apple Watch sensörleri hayat kurtarma yeteneğine sahip

The Boston Globe tarafından yapılan haberine göre, yaklaşık iki yıl önce Pfau, Massachusetts’in Martha’s Vineyard adasında tatildeydi. Burada bisiklet binerken hız tümseğinde dengesini kaybederek düştü. Pfau, “Daha sonra hatırladığım şey ambulansta uyanmaktı.” dedi.

Apple Watch, düşüşü algıladı ve Pfau’nun yanıt vermediğini anlayarak otomatik bir şekilde acil servisi aradı. Acil yardım ekipleri, olayın gerçekleştiği bölgeye ulaşarak Pfau'yu Massachusetts General Hospital‘a götürdü. Doktorlar, tedavi sırasında kendi kendine iyileşebilen bir beyin kanaması tespit etti. Kullanıcı, "Başka türlü ölür müydüm bilmiyorum ama kesinlikle daha ciddi olurdu." dedi. 2018’de Apple, Watch Series 4 ile düşme algılama özelliğinin tanıtımı yapılmıştı. Bunun üzerine ise "hayat kurtardı" şeklinde haberler yayılmaya başladı. Cihaz, sert bir düşüşün ardından algılamak için sensörlerini kullanıyor. Watch, bir kullanıcının yaklaşık olarak bir dakika boyunca hareketsiz kaldığını fark ettiğinde, 30 saniyelik bir geri sayım yapıyor. Kullanıcının bileğine dokunurken aynı zamanda daha yüksek şekilde bir sesli alarm veriyor. Kullanıcının müdahale etmemesi halinde cihaz, önceden kaydedilmiş olan bir mesaj ve konum bilgisi ile otomatik olarak acil servislere bilgi gönderiyor. 

Düşme algılama özelliği yine bir başarıya imza attı

İkinci yaşanan olay ise Pfau’nun Apple Watch cihazı yine hayat kurtardı. Temmuz ayında bayılarak başını çarpması üzerine cihaz yine büyük bir başarıya imza attı. Pfau, “Bayılma geçmişim var. Kafamı parke zemine çarptım ve ciddi bir kanama başladı.” dedi. 70 yaşındaki erkek, ayağa kalkarak banyoya doğru yürümeyi başardı ve burada tekrar yere düştü. Fakat hala bilinci yerinde olan Pfau, Apple Watch’ındaki düşme algılama bildirimini bu kez devre dışı bıraktı.

Yine de yardıma ihtiyacı olduğunu anlayan Pfau, Watch'ın dikte etme özelliğini kullanarak eşine mesaj gönderdi. Yine aynı hastaneye götürülen Pfau’ya alnındaki bir yara için dokuz dikiş atıldı. Doktorlar aynı zamanda yaptıkları tetkikler sonucunda kırık bir omur olduğunu fark etti. Pfau, "Daha güzel görünen normal saatlerim var." dedi. Fakat hayatını iki kez kurtaran Apple Watch yerine diğer saatleri tercih etmenin bir anlamı olmadığının altını çizdi. 


Apple Watch Series 7 pil ömrüyle çok iddialı olabilir   Apple Watch Series 7 pil ömrüyle çok iddialı olabilir   
Apple Watch modelleri daha sağlık dostu hale getirilebilirApple Watch modelleri daha sağlık dostu hale getirilebilir
Apple Watch için watchOS 7.6.1 güncellemesi yayındaApple Watch için watchOS 7.6.1 güncellemesi yayında

PAYLAŞ