Apple Watch Hayat Kurtardı - Haberler - indir.com

Apple Watch Hayat Kurtardı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-16 12:31:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın başarılı ürünü Apple Watch serisi hayat kurtarmaya devam ediyor. Şimdi ise saat de yer alan "fall detection" olarak adlandırılan bir hizmet bir kadının hayatını kurtardı. Olay Almanya’da yaşanırken, 80 yaşındaki bir kadın evinde düştü. Düşüşü algılayan ve tespit eden Apple Watch ise durumu acil servis birimlerine iletti. Eve gelen acil servis yetkilileri tarafından kadın hastaneye kaldırıldı. Münih sağlık servisi ise konu hakkında şu sözleri dile getirdi; “Hanımefendi’nin saatinde düşme tespit eden bir sistem bulunuyordu. Saat, düşmeden sonra sağlık servisini uyardı. Kontrol merkezindeki bir memur, acil servis çağrısını kabul etti. Böylece bir kişinin ağır bir şekilde düştüğü merkeze iletildi. Merkez acil yardım ekiplerini olaya yönlendirdi. Ambulans ekibi kilitli kapıyı açtı ve içeri girdi.” 

Apple Watch Hayat Kurtarmaya Devam Ediyor

Apple Watch'un kadranı nasıl değiştirilir?Apple Watch'un kadranı nasıl değiştirilir?

Yaşanan bu olayda kadının ağır bir yaralanmaması iyi haber olarak verildi. Apple’ın sahip olduğu Watch serisi ve barındırdığı özellikler daha önce de birçok kişinin benzeri şekilde hayatını kurtarmıştı. Yine düşmeye yönelik saatin algılayabileceği durumlarda hayat kurtarmalarına şahit olmuştu. Diğer yandan birçok defa saat, kişinin kalp problemine yönelik sorunları erkenden ortaya çıkartmış ve bu sayede bir önlem alınma yolunda oldukça faydalı olmuştu. Ekim ayında benzer olarak bir kadın düşmüş ve saat, acil durum çağrısı yaparak sağlık görevlilerine haber vermişti.

Bu olayda ise kadın baygın olarak bulunmuş ve ekipler tarafından kurtarılmıştı. Özellikle Apple’ın Watch Series 4 modelleri ile getirmiş olduğu “düşüş tespiti” adlı uygulamanın ne kadar faydalı ve işe yarar olduğunu bir kez daha görmüş oldu. Bu gelişmiş özelliklere sahip Apple Watch series 4 modelinin ülkemizde 3000 TL başlangıç fiyat etiketine sahip olduğunu hatırlatalım.


Apple Watch EKG Özelliği Avrupa'da YayınlandıApple Watch EKG Özelliği Avrupa'da Yayınlandı
Apple Watch 5'in OLED tedarikçisi Japan Display olacakApple Watch 5'in OLED tedarikçisi Japan Display olacak

PAYLAŞ