Apple Watch Hastalıkları Takip Edebilecek - Haberler - indir.com

Apple Watch Hastalıkları Takip Edebilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-23 10:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz hafta Hearth Rhythm Society tarafından yayınlanan rapor sonuçlarına göre Apple Watch uygulaması kalp ile alakalı genel düzensizlikleri yüzde 97 oranında doğru bir şekilde algılayabiliyor. Apple'ın son zamanlarda sağlık kategorilerindeki gelişim devam ediyor. Özellikle giyilebilir teknolojilerin gelişmesiyle beraber sağlık alanında yeniliklerde artmaya başladı. Apple ise atriyal fibrilasyon olarak adlandırılan kalp rahatsızlıkları bulunan kişiler için bu hastalığı izleme ve tanı koyma sürecini kolaylaştırabilir. Kaliforniya Üniversitesi'nde Apple Watch kalp ritmi izleme uygulaması hakkında bir araştırma gerçekleştirildi.

Apple Watch Cardiogram uygulamasının kullanılmasının en büyük avantajı ise kullanıcılar herhangi bir şey yapmasına gerek kalmadan kalp ritimlerini sürekli olarak takip edebiliyorlar. Kullanıcı sadece Apple Watch cihazına gerekli olan uygulamayı yüklüyorlar ve ek bir şey yapmalarına gerek kalmıyor. Bu noktada bilimsel araştırmalar neticesinde bu tür algoritmaların önümüzdeki zamanlarda atriyal fibrilasyon tanısını koymaya oldukça yeterli olacağı söyleniyor. Ancak bu tanı işleminin geleneksel olarak EKG'nin kullanılarak doğrulanacağıda ifade ediliyor.

İlerleyen zamanlarda ise Apple Watch'ın tıpkı Cardiogram ve Ballinger gibi kalp ritmi verilerini daha gelişmiş teknolojiler ile diğer tür hastalıkların teşhisinde de kullanılması hedefleniyor. Bu noktada Ballinger, diyabet benzeri hastalıkların iz takibi tıpkı kalp ritmi verileri gibi tkaip edilebileceği söyleniyor. Ayrıca kalp ile alakalı otonom bir sinir sistemi olduğundan ötürü tüm iç organ sistemine doğru çeşitli tanımlamaların yapılabileceği söyleniyor. Bakalım Apple Watch'un bu sağlık alanındaki önümüzde ne gibi çalışmaları olacak göreceğiz. Ayrıca geliştiricilerin de yardımcı uygulamalar destekleri ile bu gibi sistemlerin oldukça gelişmesi ve ileriye dönük hastalıkların teşhis edilmesi bekleniyor.





PAYLAŞ