Apple Watch EKG özelliği Türkiye'de kullanıma sunuldu! - Haberler - indir.com

Apple Watch EKG özelliği Türkiye'de kullanıma sunuldu!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-19 18:00:01
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Apple Watch'un en önemli özelliklerinden birisi olan elektrokardiyogram (EKG) özelliği artık Türkiye'de de var. Apple Watchlar'da EKG özelliğini kullanabilmek için yapılması gerekenleri bu yazımızda anlatıyoruz.

6. nesil Apple Watch kandaki oksijen oranını ölçecek!6. nesil Apple Watch kandaki oksijen oranını ölçecek!

Apple Watch'un EKG özelliği, Sağlık Bakanlığı'ndan gerekli izinlerin sağlanmasının hemen ardından nihayet Türkiye'de kullanıma sunulacak. Uzun bir süredir bekleyişte olan elektrokardiyogram özelliği; 24 Mart Salı günü Türkiye saatiyle 21:00'da iOS 13.4 ve watchOS 6.2 güncellemelerinin yayınlanması ile birlikte, Apple Watch Series 4 ve Apple Watch Series 5 aygıtları için kullanıma sunulacak. EKG özelliğinin aktif edileceği ülker arasında Türkiye'nin yanı sıra Yeni Zelanda ve Şili de bulunuyor.

Apple Watch Series 4 ve 5 cihazlarında EKG ölçümünü sağlayabilmek için parmağınızı cihazın sağ köşesinde bulunan tuşa 30 saniye boyunca tutmanız gerekmektedir. Bu işlemi gerçekleştirdiğiniz zaman saat, parmağınızdan kalbinize göndermiş olduğu elektrik sinyalleri ile 30 saniyelik çok kısa bir zaman diliminde kalp ritminizin grafiğini çıkartabiliyor.  Ayrıca bu işlemle elde ettiğiniz dokümanları saklayabiliyor ve doktorunuzla PDF formatında paylaşabiliyorsunuz. 

Apple Watch EKG özelliğini kullanmak için

  1. Phone’unuzda Sağlık uygulamasını açın, sonra EKG’yi ayarlamak için ekrandaki adımları izleyin. (Ayarlama istemi görmüyorsanız, sağ altta Göz At’a dokunun, Kalp’e dokunun, sonra Elektrokardiyogram (EKG) seçeneğine dokunun.)
  2. Apple Watch’unuzda EKG uygulamasını açın.
  3. Kollarınızı bir masaya veya kucağınıza koyun.
  4. Diğer elinizle, parmağınızı Digital Crown’un üzerinde basılı tutun, sonra Apple Watch’un EKG’yi kaydetmesini bekleyin. (Oturum sırasında Digital Crown’a basmanız gerekmez.)

Düzensiz kalp ritmi bildirimleri de Türkiye'de kullanılabilir olacak

EKG özelliğine ek olarak 24 Mart tarihinde yayınlanacak olan yeni güncellemeler ile birlikte, düzensiz kalp ritmi bildirimleri de Türkiye'de de kullanıma açılacak.

Apple Watch Series 1 ya da daha yeni model Apple Watchlar'da bulunan optik kalp sensöründen yararlanan düzensiz ritim bildirimi özelliği, arka planda kalp ritminizin kontrolünü yaparak, atriyal fibrilasyon olabilecek düzensiz kalp ritmi belirtilerinizi saptırıyor ve minimum 65 dakika boyunca gerçekleştirilen beş ritim kontrolünde düzensiz bir şekilde bir ritim algıladığı zaman bildirim göndererek uyarıda bulunuyor.

Düzensiz kalp ritmi bildirimlerini açmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  1. iPhone’unuzda Apple Watch uygulamasını açın.
  2. Saatim’e dokunun, sonra Kalp’e dokunun.
  3. Sağlık’ta Düzensiz Ritim Bildirimlerini Ayarla’ya dokunun, sonra ekrandaki yönergeleri izleyin.

 


Apple Watch Düzensiz Kalp Kontrolü


PAYLAŞ