Apple Watch, EKG Özelliği ABD'de Aktif Oldu - Haberler - indir.com

Apple Watch, EKG Özelliği ABD'de Aktif Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-07 14:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Apple’ın son nesil akıllı saat modeli olan Apple Watch Series 4 ile duyurulan teknolojiler yavaş yavaş aktif edilmeye başlanıyor. Tanıtımın en öne çıkan özelliklerinden birisi olan saat ile EKG çekimi nihayet ABD üzerinde aktif oldu. Cihazın sahip olduğu elektrokardiyogram işaretlerini okuma yeteneği ile bir EKG çıktısı oluşturması biliniyor. Bu özellik saatin satışı ile beraber kullanıcılara verilmemişti. Ancak yeni yayınlanmış olan watch OS 5.1.2 güncellemesi ile beraber Watch 4 kullanıcı sahipleri bu özelliğe kavuşuyorlar. Ancak Watch 4 serisine gelen bu yeni özelliği direkt bir şekilde kullanmak mümkün olmuyor. Bu noktada EKG özelliği için resmi sağlık kuruluşundan onay almak gerekiyor. Apple ise söz konusu bu özellik için FDA yani Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nden onay almış durumda.

Apple Watch 4 Series, EKG Özelliği Geldi

Apple Airpods 2'den beklenen haber geldiApple Airpods 2'den beklenen haber geldi

Apple’ın almış olduğu onay ile beraber kullanıcıların EKG özelliğini kullanması mümkün oldu. Ancak diğer ülkeler ve Türkiye’de dahil bu özellik için benzer izinlerin alınması gerekiyor. Bu sebepten ötürü henüz ülkemiz kullanıcıları Watch Series 4 cihazının sunmuş olduğu EKG uygulama ve yeteneklerinden faydalanamıyorlar. Apple tarafından ifade edilene göre bu yeni özellikle beraber atriyal fibrilasyon işaretleri algılanabilir oluyor. Yani düzensiz kalp ritminin ve kalp krizinin forum ve haberi bu sistemle sağlanmış olabiliyor. EKG özelliğini kullanabilen Apple Watch Series 4 kullanıcıları ise bağlı oldukları iPhone cihazlarında yer alan Sağlık uygulamalarını açmaları ve EKG bağlantısını gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Bağlantı sonrasında EKG uygulaması açılacak ve Apple Watch’un bilekte düzgün bir şekilde takılı olması gerekiyor. Parmak uçları saatin Digitan Crown bölgesinde 30 saniye bekletiliyor ve geri sayım ile parmağın ne zaman çekilmesi gerektiği gösteriliyor. Bu işlem tamamlandığında EKG sonucu Sağlık uygulamasında gösterilmiş oluyor.


Xiaomi, giyilebilir teknoloji satışlarında Apple'ı geçtiXiaomi, giyilebilir teknoloji satışlarında Apple'ı geçti
Microsoft, Surface Go reklamında Apple'ı taşladı!Microsoft, Surface Go reklamında Apple'ı taşladı!
Apple'dan tablet kullanıcılarına güzel haberApple'dan tablet kullanıcılarına güzel haber

PAYLAŞ