Apple Watch EKG algoritmasını güncelledi - Haberler - indir.com

Apple Watch EKG algoritmasını güncelledi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-10 19:30:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Çıkış yaptığı günden beri yeni güncellemelerle yeni özellikler kazanan Apple Watch’ın EKG algoritması yenileniyor.

Ortaya çıkan geliştirici kodlarına göre Apple’ın yayımlayacağı watchOS 7.2’nın betalarında Apple Watch’ın elektrokardiyogram (EKG) dalgalarını ölçmek için kullandığı yeni bir algoritma tasarladığı ortaya çıktı.

Apple iPhone 11 ekran değişimi için ücret almayacakApple iPhone 11 ekran değişimi için ücret almayacak

Söz konusu algoritma resmi belgelere de  “sürüm 2 algoritma” açıklamasıyla eklenmiş durumda. Apple Watch’lardaki EKG özelliği, kullanıcılarının kalp atış hızını aralıklı bir şekilde arka planda ölçebiliyor. Eğer kalp atışlarında ciddi bir ritim bozukluğuna neden olabilecek atriyal fibrilasyon gibi bir semptom fark ederse düzensiz kalp ritmi algıladığını, kolunuza bir bildirim göndererek bildiriyor.

Apple Watch EKG özelliği daha işlevsel hale geliyor

Geliştiricilerin rastladığı yeni beta kodu ise algoritmanın EKG uygulamasına yeni özellikler kazandıracağını gösteriyor. Bildiğiniz gibi Apple Watch’lar şimdilik sadece hareketsiz ölçümler gerçekleştiriyor. Yeni eklenecek bu özelliklerin arasında egzersiz sırasında daha yüksek kalp hızlarına sahipken, atriyal fibrilasyonun denetlenmesi gibi bir özelliğin yer alması oldukça muhtemelen görünüyor.

Apple, yine patent davasıyla gündemde

iOS 14.3, Apple’ın Apple Watch ile çalışacak yeni fitness hizmeti Apple Fitness+ desteği de sunması bekleniyor. Ayrıca yeni yazılımla birlikte VO2Max seviyelerinin düşük olup olmadığı hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlayacak  Kardiyo Fitness özelliği de eklenecek. VO2Max, vücudun yoğunluklu egzersiz sırasında ölçülebilen maksimum oksijen taşıma kapasitesi olarak bilinmekte. İOS 14.3 güncellemesi ise  Apple Fitness+ ile birlikte 14 Aralık tarihinde yayımlanacak.


Apple, kendi donanımlarına yatırım yapmaya devam ediyorApple, kendi donanımlarına yatırım yapmaya devam ediyor
Apple, kulak üstü AirPods Max’i duyurusunu yaptıApple, kulak üstü AirPods Max’i duyurusunu yaptı

PAYLAŞ