Apple Watch CarPlay Dashboard desteği kazanıyor - Haberler - indir.com

Apple Watch CarPlay Dashboard desteği kazanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-11 16:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Üç yıl önce Google Haritalar uygulaması Apple saatler için kaldırılmıştı. Üç yılın ardından Apple Watch, CarPlay desteğinin beraberinde Google Haritalar desteğini kazanacak. Söz konusu bu uygulama birçok yenilik ile yeniden Apple saatlerde yerini alacak. Kullanıcıların uzun bir süredir beklediği uygulamalardan olan Haritalar, CarPlay desteğini de beraberinde getirecek.

Apple Watch CarPlay Dashboard desteğiyle güçleniyor

Mart ayı içerisinde iOS 13.4 çıktığında akıllı saatler üçüncü taraf navigasyon uygulamalarının an ekranda gösterilmesi için destek sağlamıştı. Sağlanan söz konusu bu desteği değerlendiren Google, CarPlay Dashboard özelliğini sunmakta gecikmedi. Google, bugün yaptığı duyuru ile Apple Watch saatlere iki yenilik kazandırdı. Google ekosistemine ait uygulamaların bildirimleri Apple Watch saatlere detaylı olarak gönderilemiyordu. Bugün duyurulan CarPlay Dashboard özelliği ile CarPlay destekleyen aracınızı akıllı saatinizden yönetebileceksiniz. Navigasyon, müzik oynatma seçenekleri, takvim hatırlatmaları gibi önemli bildirimler akıllı saat üzerinden kolayca yönetilebilecek.

Apple Watch'da bildirimler nasıl sessize alınır?Apple Watch'da bildirimler nasıl sessize alınır?

Bildiğiniz üzere araç kullanırken telefondan bildirimleri kontrol etmek trafikte büyük riskler oluşturuyor. Hem uğraş gerektiren hem de risk içeren bu eylem, CarPlay adı verilen yazılımsal destek ile son bulmuştu. Apple Watch, CarPlay Dashboard ve Google Haritalar desteğini önümüzdeki haftalar içerisinde kazanacak. Eğer aracınız CarPlay destekliyorsa Google’ın yeni getirdiği çözümler sizin için de kullanılabilir olacaktır. Birbirinden farklı özelliklerle güçlendirilen Apple Watch'lar, yeni özellikleri ile kullanıcılara daha fazla kullanım alanı sunuyor. Özellikle Google Haritalar ve Carplay Dashboard desteği Apple Watch'ları çok daha donanımlı hale getiriyor. 


Apple Watch satışları düşüşe geçtiApple Watch satışları düşüşe geçti
Apple Watch'ın pil ömrü nasıl uzatılır?Apple Watch'ın pil ömrü nasıl uzatılır?
Apple Watch'ın şifresi nasıl sıfırlanır?Apple Watch'ın şifresi nasıl sıfırlanır?

PAYLAŞ