Apple Watch bu kez silahlı soyguna uğrayan bir kadına yardımcı oldu - Haberler - indir.com

Apple Watch bu kez silahlı soyguna uğrayan bir kadına yardımcı oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-17 15:30:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Giyilebilir Teknoloji

Çeşitli sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalanların hayatını kurtarmasıyla bilinen Apple Watch bu kez de silahlı soyguna uğrayan bir kadının hayatını kurtardı. 

Günlük yaşamda kullanıcıların hayatını kolaylaştırmaya yarayan pek çok sağlık özellikleri ile adından sık sık söz ettiren Apple Watch kullanıcılara sağlık sorunu yaşanan durumlar karşısında yardımcı olmasıyla tanınıyor. Özellikleri ile ünlü bir geçmişi olan akıllı saat bu kez de silahlı soyguncular ile başı derde giren kadına yardımcı oldu. ABD’nin New Jersey eyaletindeki West Milford şehrinde yaşayan ve ismi açıklanmayan bir kadın Apple Watch, evini basan eli silahlı soygunculardan canını zor kurtardı. Pazar günü içerisinde gerçekleştiği bilinen olayda, soyguncu tarafından rehin alınan genç kadın, akıllı saatinin özelliklerinden faydalanarak yardım çağrısında bulundu. 

Apple Watch 7 için yeni detaylar sızdırıldıApple Watch 7 için yeni detaylar sızdırıldı

Apple Watch ile hayatını kurtardı

West Milford İlçe Mahkemesi tarafından hazırlanan olay raporundan elde edilen bilgilere göre 31 yaşında olan Andrew Canning, pazar günü içerisinde 20 yaşındaki genç kadının evine girerek, evi soymaya yönelik hareket etti. Kadınla yüz yüze gelen soyguncu, sonradan airsoft olduğu anlaşılan oyuncak silahını kullanarak genç kadını rehin aldı. Savcılık ifadesine bakıldığında soyguncu, silahı olmadığından emin olmak adına kadından kıyafetlerini çıkararak o şekilde beklemesini istedi. 

Daha sonrasında ise kadının ellerini arkadan kelepçeleyen suçlu, mahkemeye verdiği ifadelerde onu kaçmaması için yatağa bağladığını belirtti. Tam da bu sırada genç kadın zor da kısmen hareket ettirebildiği ellerini kullanarak Apple Watch akıllı saatini kullanarak apartmanın üst katında oturan annesine mesaj gönderdi. Hemen polisi aramasını belirterek, ondan yardım istedi. 45 yaşında olan anne mesajı alır almaz, kontrol etmek için alt kata indi. Evde soyguncu ile karşı karşıya gelen anne, vermiş olduğu ifadeye göre üzerinde bulunan parayı ona teklif etti. Bu sırada eve gelen polis ekipleri, kaçmaya çalışan soyguncuyu tam da zamanında yakaladı. Savcılık yukarıda yer alan suçlamalara ek olarak aynı zamanda, ağır yaralama, kaçırma, soygun aletleri taşıma, silah bulundurma gibi suçlardan şüpheliye dava açtı.

Acil Durum özelliğinin durumu belirsiz

Mahkeme ve savcılık ifadelerine bakıldığında, soyguncularla karşı karşıya kalan kadının Apple Watch ile Acil Durum özelliğini çalıştırıp çalıştırmadığına dair bilgisi olmadığını dile getirdi. Yani söz konusu akıllı saatin kullanıcıdan herhangi bir hareket almaksızın otomatik olarak yardım çağırdığı ve kadının annesine haber gönderip göndermediği belirsizdir. Fakat buna rağmen Apple Watch'un geç kalmadan soygunun çözülmesindeki rolünün de yüksek olduğu dile getirildi. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 

 


Apple Watch Series 7 pil ömrüyle çok iddialı olabilir   Apple Watch Series 7 pil ömrüyle çok iddialı olabilir   
Apple Watch modelleri daha sağlık dostu hale getirilebilirApple Watch modelleri daha sağlık dostu hale getirilebilir
Apple Watch için watchOS 7.6.1 güncellemesi yayındaApple Watch için watchOS 7.6.1 güncellemesi yayında

PAYLAŞ