Apple Watch bir kişinin daha hayatını kurtardı - Haberler - indir.com

Apple Watch bir kişinin daha hayatını kurtardı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-22 10:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Buz pateni esnasında donmuş nehre düşen Amerikalı bir öğretmenin hayatını Apple Watch kurtardı.

Akıllı saat pazarının lideri konumunda olan Apple Watch sahip olduğu özelliklerle bugüne dek pek çok kullanıcısının hayatını kurtardı. Daha önce internette dolaşırken Apple Watch’ın birinin hayatını kurtardığı haberine mutlaka denk gelmişsinizdir. Ancak Apple Watch’ın bu seferki olayla tarihe geçtiğini söylemek yanlış olmaz.

Apple'dan A14X işlemcili yeni iPad modelleri geliyorApple'dan A14X işlemcili yeni iPad modelleri geliyor

Amerikalı bir öğretmen olan William Rogers buz pateni yaparken bir anda buzların kırılmasıyla birlikte kendini donmuş nehrin içinde buldu. Apple Watch ise öğretmenin hayatını kurtardı.

Apple Watch kullanıcı sayısı rekora koşuyor

Amerika Birleşik Devletleri, New Hampshire eyaletinde öğretmen olan William Rogers, geçtiğimiz hafta Somersworth’ta bulunan donmuş Salmon Falls Nehri‘nde paten kayarken buzların kırılmasıyla birlikte soğuk suya düştü. Rogers o anda neye uğradığını şaşırdığını söyleyerek yaşadığı bu olayı korkunç olarak belirtiyor. Rogers suya düştüğünde ilk hamlesinin nehirden çıkmaya çalışmak olduğunu ancak buz kütlesi sürekli kırıldığından bunu başaramadığını dile getiriyor. Ardından etrafına bakınan Rogers, o an etrafta kimseyi bulamamış ve cebinden telefonu alma çabaları da boşa gitmiş.

Buzlu su içinde yaklaşık 10 dakika kaldıktan sonra hipotermi etkisini hissetmeye başladığını ifade eden Rogers, yaşadığı paniğin üstesinden gelmeyi başardığını ve kolunda Apple Watch olduğunu hatırlayarak saatin acil durum arama özelliğini kullandığını ifade ediyor. Rogers’ın kurtarma butonuna basmasının ardından kısa bir süre sonra kurtarma ekipleri tam zamanında yetişmiş ve bayılmak üzere olan Rogers’a ilk müdahaleyi yapmış. Kendine geldikten sonra yerel bir TV kanalına verdiği röportajda “Apple Watch’ın bu özelliği işe yaradı ve hayatımı kurtardı. Eğer ekipler birkaç dakika daha geç gelseydi aileme ölüm haberi gidebilirdi.” İfadelerini kullandı.

Apple Watch SOS özelliği hayat kurtatıyor

Apple Watch, kalp atış hızı izleme, uyku takibi ve kan oksijen ölçümü, gibi pek çok  işlevlerle geliyor. Bunun yanı sıra zor durumlarda kullanabileceğiniz iki ana acil durum özelliği de bulunuyor. Bu özelliklerden biri, Apple Watch’da bulunan Digital Crown düğmesine basılı tutulduğu noktada aktif hale gelen SOS modu. İkinci özellik ise 4.nesil Apple Watch’tan beri var kullanılmakta olan düşme algılama özelliği. Apple Watch kolunuzdayken sert bir düşüş algılarsa alarm çalmaya başlayıp kullanıcının bileğine titreşimler gönderiyor. Eğer akıllı saat, kullanıcıdan hiçbir şekilde geri bildirim almazsa acil durum ekipleriyle otomatik iletişime geçer ve gerekli konum bilgilerini gönderiyor. Tüm bu özellikleriyle rakiplerinin bir adım önüne geçen Apple Watch aynı zamanda pek çok kullanıcı kalp krizi esnasında da uyararak hayatlarını kurtarıyor.


Apple sahte ürünlere savaş açtıApple sahte ürünlere savaş açtı
Apple müşterilerinin davranışına göre hizmet veriyorApple müşterilerinin davranışına göre hizmet veriyor

PAYLAŞ