Apple Watch 7 için yeni detaylar sızdırıldı - Haberler - indir.com

Apple Watch 7 için yeni detaylar sızdırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-15 12:45:01
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Giyilebilir Teknoloji

Apple Watch 7 için gelen yeni bilgiler, bugüne kadar gündemde yer alan pek çok iddianın yeni modelde yer almayacağı görüldü.

Bloomberg analisti Mark Gurman tarafından yayınlanan son raporda, Apple'ın bir sonraki akıllı saat serisi olacak 7. seride yer alacak özelliklere değinildi. Özellikle akıllı saat sektörünün en çok tercih edilen modellerinden bir tanesi olarak Apple Watch, yeni serisinde daha farklı özelliklerle desteklenecek. Uzun zamandan beri yeni modelde kan şekeri ölçümünün ve izleminin yapılması beklense de yayınlanan son raporda böyle bir gelişmenin yer almayacağı belirtildi.

Apple Watch el hareketleriyle kontrol edilebilecekApple Watch el hareketleriyle kontrol edilebilecek

Bloomberg analisti tarafından yapılan değerlendirmelerde, Apple tarafından bu alanda çalışmaların yapıldığı ancak yeni akıllı saatte bu özelliğin yer almayacağı ifade edildi. Kan şekeri seviyelerinin ölçülmesi ve takip edilmesi için geliştirilecek özelliğin 2022 ve sonrasındaki modellerde yer alması bekleniyor. Bunun gerekçesi ise mevcut özelliğin kullanımda henüz istenen seviyelere gelmemiş olmaması. 

Apple Watch 7’de neler olacak?

Tüm bunlarla birlikte yeni telefonda yer alacak bazı teknik detaylara da yer verildi. Buna göre cihazın ekranında bugüne kadarki en ince cam tercih edilecek. Böylece ekranda ciddi bir değişim yaratmayı hedefleyen Apple; daha parlak ve net görüntüler sunacak. Ekran tepki süresi de hızlanacak.

Kalınlık noktasında ise Apple Watch 7, bir önceki seriye göre daha kalın olacak. Bu konu ile ilgili yapılan değerlendirmelerde ise yeni akıllı saatte daha yüksek kapasiteye sahip bir pilin kullanılacağı belirtildi. Bu bakımdan Apple yeni modeli ile çok daha gelişmiş özellikleri karşılayabilmek adına daha geniş bir pil kapasitesine yer verebilir. Özellikle Apple Watch 6 ile birlikte kullanıcıların en çok şikayet ettiği konuların başında batarya kullanımı yer alıyordu. Kısa pil ömrü nedeniyle çok fazla kullanışlı olmadığı belirtilen Apple Watch 6, bu eleştiriler sonrasında Apple Watch 7’nin de şekillenmesini sağlamış olabilir. Analist tarafından paylaşılan raporda Apple Watch 7'de S7 işlemcinin kullanılacağı ve kablosuz bağlantı konusunda akıllı saatin çok daha yetenekli olacağı ifade edildi. 

Mevcut özellikler, kullanıcı odaklı bir akıllı saatin geliştirildiğini net olarak gösteriyor. Sonbaharda tanıtımı yapılacak Apple Watch 7 ile birlikte Apple, akıllı saat sektöründe yeni satış rekorlarına ulaşabilir.



PAYLAŞ