Apple Watch 5'in OLED tedarikçisi Japan Display olacak - Haberler - indir.com

Apple Watch 5'in OLED tedarikçisi Japan Display olacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-04 13:41:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Apple’ın en yeni nesil akıllı saat serisi olan Apple Watch 4 ailesinin OLED ekran panellerini LG Display şirketi Apple’a tedarik etmişti. Ancak Apple Watch Series 5 ile beraber bu durumun değişeceği bekleniyor. Bu yılın sonları ile beraber tanıtılması beklenen yeni nesil Apple Watch OLED ekranları için Tokyo merkezli Japan Display üreticisi ile bir anlaşma sağlandı. Apple şirketi daha öncesinde Japan Display ile beraber LCD konusunda bir iş birliği sağlamışlardı. Ancak şirket hem akıllı telefon hem de akıllı saat tarafında LCD ekrandan OLED ekran teknolojisine geçiş yaptığı için anlaşma askıda kalmıştı.

Apple Japan Display ile Anlaştı

Apple CEO'su Tim Cook istifasını açıkladıApple CEO'su Tim Cook istifasını açıkladı

Hafta başı ile beraber Japan Display, yatırımcılar üzerinden 990 milyon dolarlık bir fonlama arayışı olduklarını belirtti. Bu durumda ise Apple ile gerçekleştirilen iş ortaklığı üretici için oldukça işe yarar oldu. Ekran üretici gelirlerinin yarısından fazlasının Apple’a bağlı olduğu ifade ediliyor. Japan display bu noktada Apple’ın Watch serisi saatler için yeni OLED panel üreticiliğini üstlenirken, Apple’ın 2020 ile beraber iPhone serisinde LCD panelleri tamamen sonlandırması yönünde çeşitli iddialar bulunuyor.

Apple’ın önümüzdeki dönemlerde iPhone cihazları için OLED ekran tedarikçileri ile yeni anlaşmalar yapması bekleniyor. Bakalım Apple hem akıllı saat hem de iPhone serisinde tamamen OLED panellere geçiş yapacak mı göreceğiz. Yeni nesil saat ve iPhone’ların ise Eylül ayı döneminde tanıtılması bekleniyor.  


Apple Card yüksek ihtimalle Türkiye'de olmayacakApple Card yüksek ihtimalle Türkiye'de olmayacak
Apple'dan Türkiye'ye özel indirim!Apple'dan Türkiye'ye özel indirim!

PAYLAŞ