Apple Watch 5 Tanıtıldı: Özellikleri ve Fiyatı - Haberler - indir.com

Apple Watch 5 Tanıtıldı: Özellikleri ve Fiyatı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-02 16:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Apple'ın akıllı saati Apple Watch'ın orijinal serisi ilk olarak dört yıl önce yani 2015 yılında karşımıza çıktı ve o günden bugüne daha hızlı daha gelişmiş özelliklere sahip olması adına geliştiriliyordu. Apple'ın yeni Watch'ları öncekine göre daha ince çerçeveli, daha uzun ömürlü ve bunun yanı sıra aynı zamanda daha büyük ekran özelliğine sahiptir. Yeni üretilen Apple Watch 5 ile beraber bu özellikler bir adım daha artırılıyor ve daha gelişmiş bir pozisyonda kullanılmaya devam ediyor. 

Apple Watch 5'in çıkış tarihi ve özellikleri belli oldu

Uzun süredir beklenen Apple Watch 5'ın çıkış tarihi ve özellikleri hakkında çeşitli bilgiler geldi. bu yılın sonbahar aylarında tanıtılması beklenen Apple Watch 5 hakkında çeşitli sızıntılar, söylentiler ve Apple'ın kullanacağı muhtemel özellikleri değerlendirmenin zamanı geldi. Önceki Apple Watch ürünlerinden çok daha gelişmiş özeliklere sahip olması beklenen Apple Watch 5 çok yakın zamanda kullanıcılarına beğenisine sunulacak. Söz konusu Apple Watch 5'de bulunması beklenen muhtemel özellikler şu şekilde,

Apple Watch 5'in OLED tedarikçisi Japan Display olacakApple Watch 5'in OLED tedarikçisi Japan Display olacak

- Kısıtlı ülkeler için sunulan EKG kalp atış hızı ölçme özelliği artık birçok ülkede çalışır durumda olacak. 

- Watch 3 modelli üründe karşımıza çıkan fakat Apple Watch 4 görmediğiniz seramik kasa seçenekleri Apple Watch 5 adlı ürün ile beraber tekrar karşımıza çıkabilir.

- Diğerlerine göre çok daha hızlı performans

- Bir adım daha uzun pil ömrü

- Özdeş pozisyonda tasarım olmasına ile beraber tasarımsal olarak çok büyük değişiklikler görmeyebiliriz.

Şimdiye kadar Apple Watch 5 ile ilgili pek fazla sızıntı ortaya çıkmadı, genellikle tüm bilgiler saklı tutuldu. 

Her zaman açık ekran özelliği

Birçok kişinin merak ettiği ve zaman zamanda dile getirdiği konular arasında yeni Apple Watch'un sürekli açık bir ekrana sahip olup olmayacağıdır. Bu özellik sayesinde kullanıcılar her zaman sadece ekrana göz atarak hava durumu ya da saat gibi bilgileri alabilecekler. Bu özellik rakip ürünlerde bulunan bir özellik fakat Apple henüz bu seçeneği kullanıcılarına sunmamıştı. Apple Watch 5 ile bu özelliğinde geleceği düşünülüyor. 

Yerel uyku takibi sistemi 

Yerel uyku takibi sistemi Apple Sağlık ile bütünleşen bir durum olarak düşünülebilir ve şirketin sağlık ve zindelik uygulamalarına verdiği öncelik ile paralel olarak çalışabilir. Bu sebeple öncelikli olarak beklenen özellik arasında yerel uyku takibi sistemi yer alıyor. 

Apple Watch 5'in çıkış tarihi ve özelikleri

Dünyaca ünlü Apple şirketi her yıl etkinlikleri adına bir programa sadık kalıyor ve bu programa dönüp baktığımız taktirde bir sonraki Apple Watch'un yeni iPhone XI modeli ile beraber çıkış yapacağını söylemek bu yüzden mümkündür. Bir öncekine benzer olarak 10 Eylül ya da 11 Eylül tarihlerinde konu ile ilgili duyuru yapılması bekleniyor. 

Daha önce piyasaya sürülen Apple Watch Series 3 adlı modelin fiyatı 330 dolar şeklinde belirlenirken yeni seri 4 fiyatı %20'den fazla artarak bazı modeller için 400 dolar şeklinde bir yükselme söz konusudur. Bu yıl, Apple şirketi geçtiğimiz yıllar içerisinde gördüğümüz aynı ölçekte iyileştirmeler yapması beklenen durumlar arasında olmadığı için fiyatların pek fazla artması beklenmiyor. 

- Apple Watch 5 40mm, Sadece Wi-Fi: 400 dolar

- Apple Watch 5 44mm, Sadece Wi-Fi: 430 dolar

- Apple Watch 5 40mm, Wi-Fi + Hücresel: 500 dolar

- Apple Watch 5 40mm, Wi-Fi + Hücresel: 530 dolar



PAYLAŞ