Apple - VirnetX davası felakete dönüştü, 454 milyon dolar - Haberler - indir.com

Apple - VirnetX davası felakete dönüştü, 454 milyon dolar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-03 15:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Apple VirnetX davası için alınan kararlara bir yenisi daha eklendi. Güvenli iletişim teknolojileri için çeşitli projeler üzerinde çalışan ve üretim yapan VirnetX, 2016 yılında Apple'ın FaceTime uygulaması yüzünden mahkemeye başvurmuştu. Güvenlik firması, Apple'ın FaceTime'da kullandığı VPN altyapısının kendisine ait olduğunu iddia etmişti. Mahkemece davacı olan taraf haklı bulunmuştu ve Apple şirketinin VirnetX'e 302 milyon dolar ceza ödemesini istemişti. Karar verilen bu cezayı yıllar boyunca reddeden 44 yıllık firma, faizler nedeniyle 302 milyon dolar değil 454 milyon dolar ödemek zorunda kalmıştı. Bu ikili daha önce başka bir davada da karşı karşıya gelmişti ve Apple bu davada 502 milyon dolarlık cezaya çarptırılmıştı.

Apple VirnetX davası kötüye gidiyor

2010 yılında görülen bu davaya itiraz eden Apple, geçtiğimiz yılın Kasım ayı içerisinde istediğini elde etti ve bu cezadan kurtulmayı başardı. 1977 yılından bu yana faaliyette olan teknoloji devi, 454 milyon dolarlık ödeye de itiraf fakat bu sefer istediğini elde edemedi. 10 yıl önce VirnetX tarafından alınan ve güvenli sanal ağlar ile ilgili olan patentleri görmezden geldiği için ceza alan Apple'ın başı ağrımaya halen devam ediyor.

Üçüncü parti Tesla uygulamasına Apple’dan engel!Üçüncü parti Tesla uygulamasına Apple’dan engel!

Patent meselleri yüzünden mahkemelerde ifade veren ABD merkezli şirketin şansı yaver gitmiyor. Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, VirnetX’e 454 milyon dolar ödedikten sonra mahkeme tarafından alınan ilginç bir karara şahitlik etti. İlgili kararda güvenlik firması tarafından alınan patentlerin hepsi geçersiz olarak nitelendirildi.

Bu durumun üzerine harekete geçen Apple, 454 milyon dolarını geri almak adına mahkemeye sunacağı belgeleri hazırladı ve bir üst mahkemeye itiraz etti. ABD Bölge Yargıcı Robert W. Schroeder III, Apple’ın daha önce iade talebinde bulunduğunu ancak bu talebin yükümlülüklerini yerine getirmeyi makul olmayan nedenlerden dolayı ertelediği için 454 milyon doları geri alamayacağına karar verdi. Apple, bu gecikmenin iade talebini gözden geçirmek adına temyiz mahkemesinden istediği ek süreden dolayı yaşandığını söylese de Robert W. Schroeder III bunun geçerli bir neden olmadığını ve 454 milyon doların artık geri gelmeyeceğini söyledi. Konu hakkında elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha detaylı bilgiler elde edilmesi bekleniyor. 


Apple komisyon savaşlarında yeni cephe: FacebookApple komisyon savaşlarında yeni cephe: Facebook
Apple, Epic Games’in App Store hesabını kapattıApple, Epic Games’in App Store hesabını kapattı
Apple, 12 inçlik MacBook'u geri getiriyorApple, 12 inçlik MacBook'u geri getiriyor

PAYLAŞ