Apple ve Tim Cook yollarını ayıracak mı? - Haberler - indir.com

Apple ve Tim Cook yollarını ayıracak mı?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-13 18:31:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji devi Apple’ın CEO’su Tim Cook ile alakalı önemli gelişmeler ortay çıktı. Şirket ve Tim Cook arasındaki bir dönemin sonlanması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl 133 milyon dolardan fazla tazminat ödemesi alan yönetici Cook, 884 milyon dolardan fazla da ikramiye aldı. Tim Cook, geçtiğimiz yıl dünyada kendisine en çok ücret ödenen 2.yönetici olmayı başardı. Apple’ın akıllı telefonlarına, tabletlerine ve akıllı saatlerine katkı sağlayan 59 yaşındaki yönetici, Apple’da İcra Kurulu Başkanı unvanı ile çalışmasını sürdürüyor. Kendisi 2007 yılında Apple’ın yürüttüğü operasyonların başına getirilmişti. Steve Jobs’un sağlık sorunları sebebi ile Apple’ı bırakmak zorunda kaldığı dönemlerde Tim Cook yönetimi ele almış ve bugün ise Apple’ın CEO’su olarak önemli işlere imza atmaya devam ediyor. Tim Cook’un bu görevi ise 24 Ağustos 2011’den beri sürdürdüğünü belirtelim.

Apple ve Tim Cook yolları ayrılıyor mu?

Apple iPhone servis ücretlerine yaptığı zamla gündemdeApple iPhone servis ücretlerine yaptığı zamla gündemde

Durumlar böyle olunca, 22 yıldır Apple’da görev almaya devam eden Cook’un şirkette sahip olduğu hisselerinin değeri 7 kat yükseldi. Ek olarak Cook’un CEO görevine getirilmesi sonrasında iPhone modellerinin daha büyük ekran olmasını ve OLED panellerin tercih edilmesi ile beraber yüz tanıma sistemlerinin yeniden tasarlanması ile beraber tam ekranda çentik tasarımlara ekranlara geçiş yapılmasının baş mimarlarından birisi olduğu açık bir şekilde gözüküyor. Apple Watch ve AirPods gibi ürünlerin yaygınlaşması noktasında önemli bir rol oynayan CEO, 26 Haziran 2011 tarihinde Apple ile 10 yıllın bir sözleşme imzalamıştı. Bu sözleşmenin ise önümüzdeki yıl biteceği gözüküyor.

Bu kapsamda ise Tim Cook ayrılacak mı? Soruları ortaya çıkıyor. Cook tarafından bu konu hakkında henüz bir açıklama gelmezken, güvenilir bir kaynağa göre Cook’un 10 yıl daha Apple’da çalışacağı ifade ediliyor. Tim Cook’a sunulacak olan yeni sözleşme çok daha yüksek kazançlı olacak. Önümüzdeki yıl ile beraber bu durumun netleşmesi bekleniyor.


Apple’ın Okula Dönüş kampanyası detayları neler?Apple’ın Okula Dönüş kampanyası detayları neler?
Apple yeni işletim sistemlerinin herkese açık betalarını yayımladıApple yeni işletim sistemlerinin herkese açık betalarını yayımladı

PAYLAŞ