Apple ve Telegram arasında App Store kavgası - Haberler - indir.com

Apple ve Telegram arasında App Store kavgası

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-19 14:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Apple, Telegram'daki bazı gönderilerde kişisel bilgilerin ifşa edildiği gerekçesi ile gönderilerin platformdan kaldırılmasını istemesi Apple ve Telegram arasında bir tartışma başlatmış oldu. Apple'ın App Store'u daha güvenilir ve şeffaf bir yer haline getirmeye yönelik çalışmaları, artık insanların sosyal medya platformlarında yayınladıklarını denetlemeye kadar uzanır. Apple, olaylı Belarus'taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bazı Telegram kullanıcılarının kanallarda paylaşmış olduğu içeriklerin, kişisel bilgiler barındırdığı gerekçesiyle kaldırılmasını istedi. 

Apple, Telegram'daki bazı içeriklerin kaldırılmasını istiyor

Üretici şirket Apple, Telegram'a yapmış olduğu bu talepte daha önce kullanıcılardan talepler aldığını ve isimler ile telefon numaraları da dahil olmak üzere kişisel bilgilerinin bir dizi Telegram kanalında yayınladığını bildirdi. Şirket, Apple'ın Telegram'dan herhangi bir kanalı engellemesini istemediğini dile getiriyor. Bunun yerine Apple, kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği barındıran uygulamalar için App Stpore kurallarına atıfta bulunarak, Telegram ile ilgili iletişime geçerek kendisine gelen talepler hakkında bilgi verdi ve App Store kurallarına uygun olarak kişisel verileri ve ilgi içeriği açıklayan bilgilerin silinmesini talep etti.

We Transfer'i aratmayacak Telegram özelliği kullanıma sunulduWe Transfer'i aratmayacak Telegram özelliği kullanıma sunuldu

Telegram CEO'su Pavel Durov'un, Telegram üzerinden yaptığı bir paylaşımda sorunun, Apple'ın söz konusu bu mesajları neden kaldırdığına dair kullanıcıya gönderecekleri bildirimde App Store politikalarını işaret etmesinin Apple tarafından alakasız olarak nitelendirdiği için gerçek sebeplerden kullanıcılarını doğru bir şekilde bilgilendirmemesi olduğunu aktardı. Pavel Durov, içerikler hakkında, kişisel bilgilerin ifşası olarak değil seçimlerde yapılan usulsüzlüklerin halkla paylaşılması olarak görülmemesi, konu hakkında halkın bilgilendirilmesi olarak görülmesi gerektiğini bu kanalların zaten bu yüzden var olduğunu belirtti.

'Apple, politikalarının sorumluluklarıyla yüzleşmeli'

Ağustos ayı içerisinde Facebook, kullanıcılara App Store'un %30 komisyon ücreti politikası nedeniyle iOS'ta ücretli bir etkinlik aracı sunamayacağını bildiren bir şeffaf bildiri yayınlamak istedi. Apple, bildiriyi "alakasız" olarak reddetmişti. Durov: " Apple'ın "alakasız " tanımına kesinlikle katılmıyorum . Bazı içeriğin sansürlenmesinin veya fiyatın neden % 30 daha yüksek olmasının kullanıcı tarafından bilnmesi gerektiğini düşünüyorum. Apple, politikalarını kullanıcılardan gizlemeye çalışmak yerine kendi politikalarının sorumluluğunu üstlenmeyi öğrenmeli." dedi.

Telegram, daha önce de Apple ile karşı karşıya gelmiş bir platformdur. 2018 yılında, uygulama çocuk pornografisi barındırdığı için App Store'da geçici olarak yasaklandı . Temmuz ayında ise Durov, Avrupa Komisyonu'na App Store ücretleri ve uygulama mağazasının kontrolü konusunda bir şikayette bulundu. Yaşanan bu olayların arsından Apple'ın Telegram'a yaptırım uygulayıp uygulamayacağı ise merak konusu olarak değerlendirildi. Konu hakkında gelecek günlerde daha fazla bilginin elde edilmesi bekleniyor. Şu an için durumlar bu şekilde devam ediyor. 

 


Kamu çalışanları artık iş için WhatsApp ve Telegram gibi uygulamaları kullanamayacakKamu çalışanları artık iş için WhatsApp ve Telegram gibi uygulamaları kullanamayacak
Telegram Apple'ı haksız rekabet nedeniyle dava ettiTelegram Apple'ı haksız rekabet nedeniyle dava etti
Telegram sonunda görüntülü sohbet desteğine kavuştuTelegram sonunda görüntülü sohbet desteğine kavuştu

PAYLAŞ