Apple ve Samsung'a Yavaşlayan Telefonlar Yüzünden Para Cezası - Haberler - indir.com

Apple ve Samsung'a Yavaşlayan Telefonlar Yüzünden Para Cezası

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-25 17:20:00
Editör : Elif Keskin
Kategori : Teknoloji

Akıllı telefonların performansı yeni gelen güncellemeler ile yavaşlayabiliyor. Teknoloji dünyasının sık sık eleştirdiği bu durum özellikle iPhone modellerinde kullanıcılara problem yaratabiliyor. Telefonların belirli güncellemeler ile yavaşlaması ve işlev kaybı yaşanması en çok öne çıkan sorunlar arasında yer alıyor. Böylece kullanıcıların yeni telefon ihtiyacı doğuyor. Şirketlerin bu durumu kasti olarak yaptığına dair teknoloji dünyasında ciddi iddialar söz konusu. 

 

Konu hakkında önemli bir hamle İtalya Rekabet Kurumu'ndan geldi. Kurum, telefonların kasti ve planlı bir şekilde yavaşlatıldığını söyleyerek Apple ve Samsung'a para cezası verdi. İtalya Rekabet Kurumu'nun yayınladığı açıklamaya göre Apple ve Samsung'un cihazları yavaşlatması "adil olmayan ticari eylem" olarak değerlendiriliyor. Kullanıcıları cihazlarını güncellemeye teşvik edenler şirketler, telefonların yavaşlama ihtimaline karşı ise herhangi bir uyarı yapmıyor. Tüm bunları detaylıca açıklayan kurum, Apple'a 10 milyon, Samsung'a ise 5 milyon euroluk ceza verdi. 

İlk Tepki Samsung'dan

Verilen cezanın ardından kurumlardan temyiz yoluna gitmeleri bekleniyordu. Beklentiler doğrultusunda ilk açıklama Samsung'dan geldi. Karardan son derece rahatsız olduğunu belirten şirket, temyiz yoluna gideceğini duyurdu. Şirket bugüne kadar Samsung Note 4'ü yavaşlatacak herhangi bir güncelleme yayınlamadıklarını aksine geliştirilen güncellemelerin kullanıcı deneyimini arttırmaya yönelik olduğunu belirtti. 




iPhone X Studio in your pocket Apple


PAYLAŞ