Apple ve Samsung üst sınıf telefon zirveyi bırakmıyor - Haberler - indir.com

Apple ve Samsung üst sınıf telefon zirveyi bırakmıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-03 15:30:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Araştırma şirketi olan Counterpoint Research tarafından yapılan bir analiz sonu açıklanan rapor sonuçlarına göre, küresel akıllı telefon sevkiyatları 2018 yılının 3. çeyreğinde %5 oranında azalma gözlemlendi. Pazarda genel bir küçülme yaşanmasına rağmen, üst sınıf akıllı telefon pazarındaki küçümsenmeyecek büyüme dikkatleri çekerken, bu büyüme payından en büyük payını alan gene Apple ve Samsung oldu. 

2018 yılının Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları boyunca satış fiyatı en düşük 400 Dolar olan ve dahada yükselen fiyat sıkalasına sahip akıllı telefonlar, bu pazarın %22 gibi bir payını oluşturmakta. Bahsi geçen bu oranın bir önceki yılın aynı dönemine göre %19 gibi bir oranda artış sergilediğini görüyoruz. 2018 yılının 3. çeyreğinde ise söz konusu olan kategoride satışlarda %50 gibi bir oranda iPhone ile Apple aldı. %22 oranına sahip olması ile bu pazarda 2. sırada yer alan bir diğer şirket ise Samsung oldu. Öte yandan Huawei ise %12 gibi bir oranla bu pazarın 3. şirketi oldu. 

Pazarda Samsung ve Apple Rekabeti KızışıyorPazarda Samsung ve Apple Rekabeti Kızışıyor

Samsung, %25 gibi bir oranla yerini alarak zirvede kalıyor

Bahsettiğimiz bu tablo kendi içerisinde parçalara ayrıldığı zaman ise ortya çıkan sonuç biraz daha farklı oluyor. 400 ile 600 Dolar değerinde telefonların oluşturduğu kategoride Samsung, %25 gibi bir oranla yerini alarak zirvede kalıyor. Apple ise bu tabloda %21 gibi bir oranla 2. oluyor. Huawei ise %17 oran ile tabloda 3. sırada yerini alıyor. Öte yandan Vivo ile Oppo, Çin pazarındaki popülariteleriyle ilk beşte yerini almaya hak kazanıyor. Aynı zamanda Xiaomi bu tabloda 6.sırada yerini alıyor. 



PAYLAŞ