Apple ve Prepear davası otuz gün ertelendi - Haberler - indir.com

Apple ve Prepear davası otuz gün ertelendi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-04 15:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Ağustos ayı içerisinde Apple, Prepear adlı bir firmaya logosundan ötürü dava açmıştı. Her ne kadar logo bir armut şeklinde olsa da, Apple logosunun kendi logolarına benzerliğinden şikayet ediyordu. 

Prepear kurucusu Natalie Monson, milyar dolarlık bir şirketin kendi küçük firmalarına açmış olduğu dava sürecinden söz ederken; Apple'ın kendi firmalarının simgesini hedef almalarının yanı sıra bu simgenin de kendi kendi simgelerine oldukça benzer olduğunu ve Apple markasını lekeleme ihtimali olduğunu düşüncesine sahip olduklarını söylüyor. Bunun yanı sıra bu sürecin kendilerine on binlerce dolara mal olarak adeta pahalıya patlayacağının da altını çiziyor. Görünen bu davada Apple ise, armut logosunun kendi elma logosuna benzediği düşüncelerinin nedenine açıklık getirirken, logonun küçük bir meyve tasarımı ve tarafa doğru bulunan yaprak içerdiği ve bunun da Apple'ın bilindik logosunu akıllara getirdiği belirtiliyor. 

Apple Watch ultra güvenlik programıyla karşımızda!Apple Watch ultra güvenlik programıyla karşımızda!

Fakat firma her ne kadar markasını  korumaya yönelik hareket ediyor olsa da; Prepear üst firması Super Healthy Kids tarafından Apple'ın davayı düşürmesi için açılan bir imza kampanyası 250.000 imza toplandı. Bu da haliyle Apple firmasının dikkatini çekmiş gibi gözüküyor. Dolayısıyla bir sonraki adım tam olarak da bu olabilir gibi gözüküyor.

 

Apple ve Prepear davası ertelendi

Geçen hafta içerisinde davayla ilgili olarak iletilen dosyalamalarda Apple ve Prepear arasındaki davanın otuz gün ertelenmesi talep edildi. Bunun sebebi olarak ise “iki tarafın da aktif olarak bu durumu çözmek için görüşmeler yaptığı” öne sürüldü. 23 Ocak tarihine kadar herhangi bir anlaşmaya varılmazsa o tarihten itibaren işlemler devam edecek gibi gözüküyor. Aynı zamanda taraflardan herhangi birisi, bu tarihe kadar beklemeyip süreci tekrardan başlatmayı tercih etmesi halinde ise bunu yapmakta da özgür olacak. Her iki şirket arasında yaşanan bu dava süreciyle ilgili olarak akıllara gelen bir takvim bu davanın yaklaşık olarak 2022 tarihine kadar sürebileceği düşünülüyor. Yani şöyle ki Apple ve Prepear şirketleri arasında herhangi bir anlaşmaya varılmaması halinde bir süre daha bu anlaşmazlık hakkında çeşitli şeyler duymaya devame dilebilir gibi gözüküyor. Konuyla ilgili olarak yakın zaman içerisinde yeni gelişmeler yaşanabilir gibi gözüküyor. 

 


Apple, kapaklı katlanabilir iPhone üretimine başlıyorApple, kapaklı katlanabilir iPhone üretimine başlıyor
Bir Apple tedarikçisi, Uygur Türklerini zorla çalıştırma suçlamasıyla karşı karşıyaBir Apple tedarikçisi, Uygur Türklerini zorla çalıştırma suçlamasıyla karşı karşıya
Apple Store uygulamaları indirme rekoru kırdıApple Store uygulamaları indirme rekoru kırdı

PAYLAŞ