Apple ve Parus bir kez daha mahkemede karşı karşıya - Haberler - indir.com

Apple ve Parus bir kez daha mahkemede karşı karşıya

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-20 13:30:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Parus, iki patenti ihlal ettiği iddiası ile Apple ile bir kez daha mahkemede karşı karşıya geldi. Parus şirketi daha önce de teknoloji devi Apple'a dava açmış ve davanın kazananı olmuştu.

Parus Holding; dün Teksas Batı Bölgesi ABD Federal Bölge Mahkemesi’nde Apple aleyhine ikinci bir patent ihlali davası açtığının bilgisini verdi. Dava gerekçesi ise Parus’un, ses tarama ve cihaz kontrol teknolojisi patentlerinin Apple tarafından ihlal edilmesi olarak gösterildi. Dava; 6,721,705 ve 8,185,402 numaralı ABD patentlerine dayanmaktadır. 

Apple Fitness+ Yenilendi!Apple Fitness+ Yenilendi!

Her iki patent de Parus'a ait gözüküyor

6,721,705 nolu patent ‘Webley System, Inc.’ den alınmış. 8,185,402 nolu paten ise 2004 yılında ‘Parus’a ait olan bir patent olarak listelenmiş olsa da 2001 yılında farklı bir ‘Webley Systems’ patenti olarak gözüküyordu. Mahkemede yapılan tüm resmi şikayetlere göre her iki patent de "devir yoluyla" Parus’a ait. 

Şirket tarafından ortaya atılan iddialara göre Apple tarafından üretilen tüm cihazlarda Siri'yi kullanması, Parus'a ait olan patent ihlal edilmektedir. Söz konusu bu şikayetlere göre "Siri ile bağlantılı bir şekilde, itham edilen her bir Apple ürünü", ‘705 nolu patentin 2. isteminin gerektirdiği şekilde internet web siteleri üzerinde gezinmek adına sesli komutları kullanmak için bir yöntem kullanılır. Aynı söylem ‘402 nolu paten için de geçerli. 

Parus ve Apple arasında bu ilk dava değildir

Parus, Apple’ın yapmış olduğu tüm ihlale giren bu satışlar için tazminat talebinde bulunmak da içerisinde yer almak üzere var olan tüm yöntemler denenmektedir. Dava, Apple tarafından yapılan ihlalin ‘kasıtlı’ bir şekilde yapıldığını savunuluyor ve Apple'dan üç kat daha tazminat talep ediliyor. Bu durum karşısında Apple'ın dava süresince Parus'un avukat masraflarının ödemesini ve Parus patentlerini kullanmaktan men edilme konusunda da talep bulunuyor. 

Bu, Parus’un bilgi saklamak adına kullanıcı ses arayüzü teknolojisini kullanması sebebiyle Apple'a açmış olduğu ikinci davadır. Bu ayın ilk günlerinde Parus, Apple'ın önemli Parus patentlerini geçersiz kılma girişimini tümüyle reddettiği için ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi'nin Patent Deneme ve Temyiz Kurulu'nda (PTAB) Apple'a karşı önemli bir zafer kazanmıştı. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bu kadar olup gelecek günlerde daha verimli bilgiler elde edilmesi bekleniyor. 


Apple A15 Bionic, Geekbench'de zirveye yerleştiApple A15 Bionic, Geekbench'de zirveye yerleşti
Apple A15 Bionic işlemcisi Geekbench testlerini geçtiApple A15 Bionic işlemcisi Geekbench testlerini geçti
Apple ikinci çeyrekte Samsung'u geride bıraktıApple ikinci çeyrekte Samsung'u geride bıraktı

PAYLAŞ