Apple ve Intel ortak patent davası açtı - Haberler - indir.com

Apple ve Intel ortak patent davası açtı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-22 22:03:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Büyük teknoloji şirketleri zaman zaman çeşitli konulardan birbirlerini dava edebiliyorlar. Bu davalar genel anlamda patent sorunları ile alakalı oluyor. Ancak şimdi ise Intel ve Apple tarafından bir patent davası için ortak çalışma kararı alındı. Buna göre iki şirketin uzun yıllardır ortak çalışmalar yürüttüğü yakın firmalar olduğu biliniyordu. Şimdi ise iki teknoloji markası da patent stoğunun rekabet hukukuna aykırı olduğu iddia edilerek Fortress Investment Group’a ortak bir dava açıldı. Softbank’ın sahip olduğu kuruluş Fortress Investment Group’a karşı Intel ve Apple tarafından patent davası açıldı. Apple bu tarz kuruluşların tutumuna karşı dava açma zorunda oldukları için ekonomik kayıp yaşadıklarını belirtti.

Intel ve Apple’dan Ortak Dava Açıldı

Intel Resmen Kabul Etti: AMD’ye Karşı Savaşı...Intel Resmen Kabul Etti: AMD’ye Karşı Savaşı...

Diğer yandan Apple, Uniloc USA ve Uniloc Luxemburg’un bazı iddialarda bulunduğunu belirtti. Uniloc USA ve Uniloc Luxemburg, Apple’ın ürünleri başına 1.41 ile 2.75 dolar toplamda ise 375 ile 732 milyon dolar arasında tazminat almaya hak kazandığını belirtiyor. Daha öncesinde de Apple’ın patentleri yüzünden Samsung’dan almak istediği tazminat miktarı kabul edilmişti.

Bu yeni dava hakkında henüz Fortress Investmen Group ve Intel tarafından bir açıklama gelmiş değil. Intel tarafından Fortress Investmen Group’a karşı Ekim ayında çeşitli sebeplerden ötürü dava açılmıştı. Ancak Apple’ın davasına dahil olmak için kendi davasından geri çekilme kararı aldı. Fortress Ivestmen Group tarafından Intel’ın eski davasına cevap verildi. Çalışan bir demecinde “İş uygulamalarımıza ve yasal konumumuza güveniyoruz. Intel’in bu davasını değersiz görüyoruz” dedi.


Intel, yapay zeka ile felçli hastalara umut ışığı olduIntel, yapay zeka ile felçli hastalara umut ışığı oldu
Inte'in en hızlı işlemcisi Intel i9-9900KS fiyatı ve özellikleriInte'in en hızlı işlemcisi Intel i9-9900KS fiyatı ve özellikleri

PAYLAŞ