Apple ve IKEA Arttırılmış Gerçeklik İle Ortaklığa Girişiyor - Haberler - indir.com

Apple ve IKEA Arttırılmış Gerçeklik İle Ortaklığa Girişiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-06-22 13:52:44
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın önde gelen dekorasyon mağaza zincirlerinden birisi olan IKEA, yeni bir teknolojik girişime başvurarak alacağınız bir eşyanın evinizde nasıl duracağına dair yeni bir uygulama geliştirecek. Oldukça popüler bir dekorasyon ve mağaza markası olan IKEA, sanal gerçeklik teknolojisi için Apple ile bir iş birliğine girişerek IKEA mağazalara gitmeden geliştirilecek olan sanal gerçeklik uygulaması ile eşyaları evde denemenize olanak sağlıyordu. Aslında IKEA, buna benzer bir uygulama geliştirmiş ancak yeteri ilgiyi görmediği için uygulama unutulup gitmişti.

Ancak şimdi IKEA Dijital Inovasyon Yöneticisi olan Michael Valdsgaard tarafından yapılan açıklama ile IKEA, sanal gerçeklik teknolojisini rafa kaldıracak ve onun yerine Apple ile yapacağı ortaklık ile arttırılmış gerçeklik uygulaması ile kullanıcılarının karşısına çıkacak. Bu uygulama ile beraber IKEA müşterileri mağazada yer alan ürünleri sanal ortamlarda görmek yerine kameraları ile evlerinde nasıl duracağına dair 3 boyutlu bir görüş sağlayabilecekler. Akıllı telefonunuzun kamerası eve tutulduğu zaman IKEA vitrininde yer alan eşyanın tam olarak evde nasıl duracağı gözükebilecek ve kolay bir şekilde anlaşılabilecek.

Bu noktada daha çok büyük eşyaların taşıma zorluğu olduğundan ötürü kullanıcılar satın almadan önce deneyimlemesi bu teknolojik girişim ile oldukça kolay olacak. Bu sayede kullanıcılar normal bir görsel katolog haricinde bu arttırılmış gerçeklik ile daha gerçekçi bir katalogda sunulmuş olacak. IKEA ve Apple iş birliği ile geliştirilevek olan bu uygulamanın iOS 11 ile beraber duyurulması bekleniyor. Ayrıca en az 500 eşyanın uygulama içerisine ilk etapta dahil edileceği ve sonrasında ise bu içeriğin genişlemesi bekleniyor.





PAYLAŞ