Apple ve Google'ın geliştireceği koronavirüs takip sistemini kimler kullanamayacak? - Haberler - indir.com

Apple ve Google'ın geliştireceği koronavirüs takip sistemini kimler kullanamayacak?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-22 22:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Dünyayı etkisi altına alan Corona virüs salgınına karşılık şirketler, kullanıcılar ve topluluklar hem bireysel hem de toplumsal seviyede önemli bir mücadeleyi sürdürmeye devam ediyor. Büyük şirketler de bu mücadeleye destek olmak adına çalışmalar gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz hafta yayınlanan bir bildiriye göre Apple ve Google şirketleri corona takip sistemi için bir ortaklığa girişeceklerini duyurmuştu. Söz konusu sistem ile Bluetooth sayesinde Covid-19 virüsünü taşıyan kişilerin takip edilmesi sağlanacak. Bu durumda ise merak edilen konulardan birisi bu sistemin kimler tarafından kullanılabilir veya kullanılamaz olduğu merak edildi.

Google ve Apple’ın sistemini kimler kullanamayacak?

Apple şarj konusunda yeni bir adım atıyorApple şarj konusunda yeni bir adım atıyor

Corona virüs bulaşmış olan kişiler, corona takip sistemi ile takip edilebilecek. Apple’ın iPhone cihazları ve Google’ın ise Android işletim sistemine sahip cihazları, küresel olarak 3.5 milyarlık bir topluluğu oluşturuyor. Bu durumda enfeksiyonu takip etmek için oldukça büyük bir potansiyel haline geliyor. Fakat sistemin nasıl kullanıldığının anlatıldığı şemaya baktığımızda ise sistemi kullanacak telefonlarda kablosuz çiplerin ve yeni yazılımların olduğu gözüküyor. Bu durumda ise 5 yıldan daha eski telefonlarda kullanılamayacağı anlamına geliyor. Corona virüse karşı en savunmasız kişilerin 65 yaş ve üstü kişiler olduğu biliniyor. Bu kişilerde nitekim daha eski telefonlar kullandığı için Google ve Apple’ın corona sistemi bu telefonlarda kullanılamayacak anlamına geliyor.

Analistlere göre bu sistem pili tüketmeden cihazlar arasındaki yakınlığı tespit etmek için kullanılan düşük enerjili Bluetooth çipleri ile gerçekleşecek ve aktif kullanılan cihazların dörtte birinde yer almadığı biliniyor. Konu hakkında açıklama yapan Counterpoint analisti Neil Shah, toplamda 2 milyara yakın mobil kullanıcının bu girişiminden faydalanmayacağının altını çiziyor. Ancak yeni bir akıllı telefon alımı ile bu kullanım oranlarının artması bekleniyor. Bakalım bu sistem ne kadar faydalı olacak göreceğiz.


Apple'ın geliştirdiği dikkat çekici ürünlerApple'ın geliştirdiği dikkat çekici ürünler
Apple Music şefi Oliver Schusser, Beats markasının yönetimine transfer olduApple Music şefi Oliver Schusser, Beats markasının yönetimine transfer oldu

PAYLAŞ