Apple ve Google Corona virisüyle ilgili içeriklere sansür mü uyguluyor? - Haberler - indir.com

Apple ve Google Corona virisüyle ilgili içeriklere sansür mü uyguluyor?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-08 19:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Dünyayı saran Corona paniği hakkında CNBC oldukça ilgi çekici bir haber yaptı. Habere göre Apple ve Google Corona virüsüne karşı savaş açmış durumda. Şirketlerin uygulama mağazalarına resmi kurumlar aracılığıyla oluşturulmayan tüm uygulamalara müdahale ediyor.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkıp hızla dünyaya yayılan Corona virüsünden ölümlerin günden güne artması dünya çapında bir paniği tetikledi.  Bugüne kadar onaylanmamış 100 bin ölüme neden olduğu iddia edilen virüs için, şimdilik bir tedavi yönteminin bulunmaması da Corona korkusunun iyice artmasına neden oluyor. Bu durumda birçok kişi virüs hakkında bilgilenmek için uygulama ve haber sitelerine başvuruyor.

E-ticaret devi Alibaba Corona virüsünü saniyeler içinde tespit eden yapay zeka sistemi geliştirdi!E-ticaret devi Alibaba Corona virüsünü saniyeler içinde tespit eden yapay zeka sistemi geliştirdi!

Uygulama mağazalarında çeşitli kategoriler bulmak mümkün olduğu gibi Corona virüsü ile ilgili uygulamalar bulmakta mümkün. Virüs salgının artması ve kullanıcılardaki panik hali Apple ve Google’ı bu uygulamaları yakından takip etmek zorunda bırakıyor.

CNBC’nin yayınlamış olduğu habere göre Google ve Apple uygulama mağazalarında adeta bir operasyon başlatmış durumda. Son dönemlerde uygulama mağazalarına eklenen birçok uygulamanın virüsle ilgili olması şirketleri önlem almak zorunda bırakmış ve uygulamaların büyük bir bölümü App Store ve Play Store’dan kaldırılmış.

Apple ve Google’dan Corona virüsüne sansür!

İki teknoloji devinin bu hamlesi altında yatan neden ise bilgi kirliliğinin önüne geçmek olsa da, bunun bir çeşit sansür uygulaması olduğu bir gerçek. CNBC’nin iddialarına göre bir uygulama geliştiricisi Corona virüsüyle ilgili hazırladığı bir uygulamanın App Store tarafından neden kabul edilmediğine dair bir mail almış. Geliştiricinin açıklamalarına göre Apple’dan uygulamanın yayınlanması için resmi ya da yetkili bir kuruluş tarafından geliştirilmiş olması gerektiği yönünde bir dönüş almış. Kısaca Apple şuan bağımsız geliştiriciler tarafından geliştirilen virüsle ilgili uygulamaların yayınlanmasına izin vermiyor.

Üstelik bu durum sadece yeni uygulamalar için geçerli değil. Daha önceden yayınlanan uygulamaları da mağazasından kaldırılan Apple iddialara göre yetkili kurumlardan sağlanan uygulamaları da mağazasından kalırmış. Corona virüsü konusunda oldukça keskin kararlara sahip olan Apple’ın bu tutumu bazı kullanıcılar tarafından onaylansa da, bazı kullanıcıların tepkisini çekiyor.

Google’dan da benzer bir yol izlediğini iddia eden CNBC, arama motoru devinin arama sonuçlarında Corona virüsüyle ilgili sonuçlara erişimi kısıtlandırdığını belirtti. Yine de Google’ın sonuçları tamamen yok edemediğini göz önünde bulundurduğumuzda şirkerin bu konu hakkında Apple’a göre biraz daha esnek bir politika izlediğini söyleyebiliriz. Ancak bu şirketin ilerleyen dönemlerde daha sıkı önlemler almayacağı anlamına gelmiyor.

YouTube, Corona Virüsü reklamlarını göstermeyecek!

Corona virüsüyle ilgili geliştirilen her uygulamanın iyi niyetli olduğunu söylemek oldukça zor. Uygulamaların kullanıcıları yanlış bilgilendirerek paniği arttırması gibi bir ihtimalin yanı sıra, çerez yazılımlara ve kötü niyetli yazılımlara sahip uygulamaların bu dönemde yayılması da oldukça muhtemel. Sansürle geliştiricileri bu konuda engelleyen şirketler müşterilerini bu şekilde korumaya çalışıyor. Ancak bunun yerine Google ve Apple’ın uygulamalardaki denetimi arttırması daha kalıcı ve doğru bir çözüm olacağı da bir gerçek.


Facebook Corona virüsü reklam politikasını değiştiriyorFacebook Corona virüsü reklam politikasını değiştiriyor
Bir çalışanın Corona virüsüne yakalandığından şüphelenen Google 8 bin çalışanını evden çalıştıracak!Bir çalışanın Corona virüsüne yakalandığından şüphelenen Google 8 bin çalışanını evden çalıştıracak!

PAYLAŞ