Apple ve Fortnite savaşı hakkında yeni açıklama - Haberler - indir.com

Apple ve Fortnite savaşı hakkında yeni açıklama

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-17 18:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Sosyal Medya

Apple ve Fortnite savaşı son hız devam ederken Epic Games CEO'su Tim Sweeney yeni açıklamalarda bulundu. Özgürlük için mücadelede bulunduklarını dile getiren CEO, para için bu yola girmediklerini ifade etti. 

Apple ve Fortnite savaşı hakkında yeni açıklama!

Geçtiğimiz günlerde Apple ve Google'ın uygulama mağazalarından Fortnite mobil sürümünü kaldırması büyük bir yankı uyandırmıştı. Bu tepkinin ana nedeni son güncelleme ile Fortnite içerisinde Epic Games ödeme sisteminin oyun içi satın alımlara entegre edilmiş olmasıydı.

Apple, Fortnite'ı App Store'dan sildi!Apple, Fortnite'ı App Store'dan sildi!

Oyun içi para olarak tanımlanan V-Bucks, App Store ve Google Play Store yerine direkt bir şekilde Epic Games'in internet sitesinden satın almaya yönlendirilmesi, her satıştan da yaklaşık olarak yüzde 30 oranında kar sağlayan Apple ve Google'ı oldukça kızdırdı. Bu durum da oyunun mobil mağazalardan kaldırılması ile sonuçlandı.

Yaşanan bütün bu olaylarınd üzerine Epic Games, iki büyük teknoloji devine dava açtı. Hatta Epic Games, Apple'ın dünyada büyük ses getiren  1984 Macintosh reklamına atıfta bulunarak “2020’nin 1984’e dönüşmemesi için mücadeleye katılın” mesajı yayımlandı.

CEO Tim Sweeney yayınladığı mesaja ek açıklamalarda bulundu. Twitter üzerinden gerçekleştirilen açıklamada bu mücadelenin en basit tabiri ile insanların özgürlüğü olduğunu anlattı.

Another argument against supporting #FreeFortnite is "this is just a billion dollar company fighting a trillion dollar company about money". But the fight isn't over Epic wanting a special deal, it's about the basic freedoms of all consumers and developers. — Tim Sweeney (@TimSweeneyEpic) August 14, 2020

 Bilindiği üzere Epic Games’in Apple’a karşı verdiği mücadeleye en büyük destek de Spotify ve Facebook‘tan gelmişti.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ