Apple ve Epic Games davasında şaşırtan gelişme - Haberler - indir.com

Apple ve Epic Games davasında şaşırtan gelişme

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-13 14:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple ile dijital oyun platformu olan Epic Games arasındaki problem ve rekabet devam ediyor. Son olarak Apple, Epic Games cephesine yönelik iki farklı hırsızlık suçlaması ile mahkemeye başvurmuş ve yargıçtan dönmüştü. Geçtiğimiz dönemlerde hatırlayacak olursak Apple ile Epic Games, oyun için satın alma sistemleri noktasında bir anlaşmazlığa varmıştı. Bunun neticesinde ise Epic Games’ın amiral gemisi yapımlarından olan Fortnite oyunu Apple mağazalarından kaldırıldı. Bu durum ise tartışmayı bitirmedi ve aksine daha da alevlendirdi diyebiliriz.

Olayların başında Fortnite içinde Apple ekosistemi dışında alım yapılabilmesinin ortaya çıkması tartışmaları başlattı. Apple ise oyunu kendi mağazasından tamamen kaldırma hamlesini gerçekleştirdi. Daha sonra ise iki şirket için mahkeme yolu gözükmüş oldu.

Epic Games'ten Apple hakkında yeni açıklamalarEpic Games'ten Apple hakkında yeni açıklamalar

Mahkeme, Epic Games’i haklı buldu

Mahkemeye başvuran Apple, Epic Games’ten uygulama mağazasının kullanılmaması sebebiyle oluşan zararlarını ve daha sonrasında ise oluşan diğer zararlarında ödemesi istendi. Karşı dosya sunan Epic Games ise davanın kabul edilmemesini istedi. Dosya hakkında karar ise 10 Kasım tarihinde belli oldu ve ABD Bölge Savcısı Yvonne Gonzalez Rogers, takdiri Epic Games tarafına kullandı. Apple’ın dava dosyaları ise geri gönderilmiş oldu. Savcının Apple avukatına yaptığı açıklama da; “Bu yüksek meblağ içeren bir sözleşmeye uymama ve antitröst davası ve benim gözümde hepsi bu kadar. Bağımsız olarak yanlış olduğunu söyleyemezsin.” Sözleri dil getirildi.

Apple avukatı ise uygulamanın Apple tarafından incelenmiş olup, izin verilmeyen bir sistem kullandığını ve bu sebeple mağaza yönlendirmelerine karşı şekilde yapıldığını söyledi. Bu yönlendirmelerin ise hizmet satan herkese uygulandığını da ifade etti. Apple ve Epic Games şirketleri arasındaki bu sorun devam ederken, iOS kullanıcılar ise hem iPhone hem de iPad tarafında oyuna hala erişemiyorlar.  


Epic Games'te haftanın ücretsiz oyunu belli olduEpic Games'te haftanın ücretsiz oyunu belli oldu
Epic Games'te haftanın ücretsiz oyunuEpic Games'te haftanın ücretsiz oyunu

PAYLAŞ