Apple ve Epic Games davasına Steam'de dahil oldu - Haberler - indir.com

Apple ve Epic Games davasına Steam'de dahil oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-26 17:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

 Popüler dijital oyun platformu olan Steam’in kurucu ve sahibi olan Valve, Epic Games ile Apple arasındaki davaya dahil olacağı ortaya çıktı. Mahkeme, Steam’den 436 oyunun satış rakamları ve fiyatları gibi detaylı bilgileri istedi. Apple ve Epic Games şirketleri bir süredir ödeme yöntemleri noktasında anlaşmazlıklar yaşıyorlar. Bu anlaşmazlığın iki şirket arasında çözülememesinden ötürü konu mahkemeye kadar gitmişti. Mahkemeden gelen isteklerden birisi de Steam’ın davaya dahil olması diyebiliriz.

ABD Sulh Mahkemesi, Valve’dan 436 oyuna ait bilgiler paylaşmasını istedi. Bu bilgiler arasında ise oyunların satış rakamları ve fiyatları gibi bilgiler de bulundu. Bu durumun sebebi noktasında ise Apple’ın savunmasında kendisi gibi diğerleri bir platform olarak göstermek istemesi oldu.

Epic Games ve Apple davasında yeni gelişmelerEpic Games ve Apple davasında yeni gelişmeler

Mahkeme Steam verilerini görmek istedi

Çarşamba günü ile beraber sanal bulguların mahkemeye sunulduğu duruşmada, ABD Sulh Mahkemesi Hakimi Thomas S.Hixson, Apple’ın Valve cephesine sunduğu verileri paylaşma çağrısını doğruladı. Apple’ın çok fazla çağrıda bulunduğunu belirtirken, Valve’dan 436 oyuna dair satış rakamları, oyun fiyatları ve çeşitli verileri istedi. Mahkemenin Steam’den istemiş olduğu bilgiler ise 2015 ile 2017 yılının başları arasında kalan dönemi kapsıyor. Diğer yandan Valve’nin bu noktada tek olmadığı da belirtilirken, Apple da birden fazla platformu örnek verdiği söyleniyor.

Epic Games platformu ile Apple arasındaki tartışmayı hatırlayacak olursak, App Store üzerinde yayınlanan Epic Games oyunlarında oyun için satın alma işlemleri noktasında App Store dışında gerçekleştirilebilmesi olarak gösteriliyor. Epic ise Apple’ın kestiği %30 komisyonu “Apple vergisi” olarak adlandırılıyor. Apple’ın savunması noktasında ise kendilerinin de diğer oyun dağıtım servisleri gibi bir platform olmalarına dayanıyor. Bakalım şirketler arasındaki bu anlaşmazlık ve problemler mahkeme ortamında nasıl sonuçlanacak göreceğiz. Şuan için sürecin devam ettiğini belirtelim.

 


Epic Games'te 319 TL değerindeki iki oyun ücretsiz olduEpic Games'te 319 TL değerindeki iki oyun ücretsiz oldu
Birleşik Krallık Epic Games'in davasını geri çevirdiBirleşik Krallık Epic Games'in davasını geri çevirdi

PAYLAŞ