Apple ve Android Uyumlu Çalışacak - Haberler - indir.com

Apple ve Android Uyumlu Çalışacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-13 15:01:02
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Artık Android bir telefondan iOS işletim sistemine sahip cihazlarınızda Google oturumu açabilirsiniz. Nasıl mı? Detaylar haberin devamında.

Yeni alınan bir karara göre bundan böyle Android işletim sistemine sahip bir akıllı telefondan iOS işletim sistemine sahip cihaz üzerinden Google oturumu açtırabilirsiniz. Apple ve Google gibi sektörün büyük şirketleri artık birlikte çalışma kararı aldı. Artık Android işletim sistemine sahip akıllı telefonla iOS işletim sistemine sahip cihazlarında Google oturumunu açmanız mümkün hale gelebilecek. Android işletim sistemine sahip akıllı telefonunuz da bundan böyle iOS işletim sistemine sahip cihazlarında Google oturum açmalarının doğrulaması olarak kullanmak adına yeni eklenen güvenlik anahtarı işlevlerinden faydalanacak. Dev şirket olan Google’ın Smart Lock Uygulaması’nın iPad’inizde ya da iPhone’unuzda yüklü olması ve hesabınızda 2 adımlı doğrulama seçeneğinin aktif olması gerekiyor. Böyle olduğu zaman diğer platformdaki oturum açma eylemini aydınlatmak için Android işletim sistemine sahip cihazınız üzerinden ses kısma düğmesine basılı tutabilirsiniz.

iOS Uygulamaları Kullanıcı Verilerini Mi Paylaşıyor?iOS Uygulamaları Kullanıcı Verilerini Mi Paylaşıyor?

2 adımda doğrulama seçeneğinin size katacağı en büyük faydası

Bahsi geçen bu durum size oldukça tuhaf gelebilir. Ancak gel görelim ki iOS cihazında oturum açmak için Android işletim sistemine sahip bir cihazda kullanmak isteyen çok fazla insan var. Öte yandan arama motoru devi Google, sahip olduğunuz akıllı telefonu kaybetmeniz durumunda yedek bir fiziksel güvenlik anahtarına sahip olmanın oldukça akıllı bir iş olacağı konusunda kullanıcılarını uyarıyor. Şayet çok sayıda cihaza ihtiyaç duyulan kurumsal bir firmada çalışıyorsanız, hayati verilerden ödün vermeyen bilgisayar korsanları hakkında artık endişe duymanıza pekte gerek kalmayacak. Bu durum ise sizin için daha faydalı bir hale gelmiş olacak. Aynı zamanda herhangi bir şekilde ‘güvenlik problemi yaşayacak mıyım?’ endişesine gerek kalmadan evde kahvenizi yudumlarken şirket bilgilerinizi karıştırabilirsiniz. Bundan böyle Android işletim sistemine sahip olan bir telefonunuz varsa iOS işletim sistemine sahip cihazlarınızda Google oturumu açabilirsiniz. Bazen şirketlerin bu şekilde kolaylıklar sağlaması insan işlerinde kolaylık sağlanıyor. Bu da insanı kendini daha güvende ve daha mutlu hissetmesine neden oluyor. iOS ve Android bu sayede ilk ortak işlerine girmiş oldular.

 

 


iOS Cihazlarda Chrome Şifrelerinin Yedeklenme İşlemi Nasıl Yapılır?iOS Cihazlarda Chrome Şifrelerinin Yedeklenme İşlemi Nasıl Yapılır?
Android Studio, 32 Bit Desteğini Kesiyor!Android Studio, 32 Bit Desteğini Kesiyor!

PAYLAŞ