Apple, Uyku Takibi Sistemi Beddit'i Satın Aldı - Haberler - indir.com

Apple, Uyku Takibi Sistemi Beddit'i Satın Aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-11 16:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple'ın son zamanlarda donanım ürünlerine verdiği ilgiyi, çeşitli uygulama ve yazılımlara da vermeye başladı. Bu noktada geliştiricilere de büyük bir pay düşen durumda yeni nesil yazılımlar ile artık her şeyi dijitale dökmek mümkün oluyor. Akıllı telefonların gelişimi ile beraber çeşitli sağlık uygulamaları ve istatistiksel takip uygulamalarıda artmaya başladı. Bu noktada Apple'ın akıllı saat modeli olan Apple Watch'a yeni bir uygu takibi özelliğinin sisteme ekleneceği söylentileri bir süredir ortalıkta dolaşıyordu. Apple tarafından yeni gerçekleşen hamle ile de bu söylentinin yakın zamanda gerçeğe dönüşebileceğini ifade edebiliriz. Söz konusu bu hamle ile uyku takibi üzerinde uzmanlaşan Beddit şirketi Apple tarafından satın alındı.

Beddit, daha önceden uyku takip ve izleme cihazları üreten bir şirket olarak bilinmekte. Ayrıca iOS ve Apple Watch platformları için kendi uygulamalarını da hazırlamışlardı. Bu ürünün ve yazılımının Apple'ın hangi alanda kullanacağı belirsizliğini korurken, ilk etapda kullanıcıların Beddit'in yerine Apple'ın gizlilik politikalarına tabi tutulacak. Yakın zamanda gerçekleşmesi beklenen bu satışa dair herhangi bir plan ve projeler açıklanmış değil. Uyku takibi yazılımı Apple şirketinin rakiplerine göre ürünlerinde eksik olan bir parçaydı diyebiliriz. Çeşitli üçüncü taraf uygulamalara destek sağlasa da yinede tam anlamıyla kullanıcıları bu noktada memnun edemiyordu.

Apple Watch saatini kullananlar ise 24 saat boyunca her hareketlerini takip edebilecek bir cihaza sahip olacaklar. Beddit'in sahip olduğu teknoloji ve yazılımsal gelişim ile iOS üzerindeki saplık uygulamasında kullanıcılara uykularına dair çeşitli detaylı bilgiler vermesi bekleniyor. Beddit'ten satın alınan bu uyku takibi özelliği iOS 11 ve watchOS 4 sürümleri ile beraber üçüncü nesil Apple Watch'lar ile kullanıcılara verilmesi bekleniyor. Ayrıca bu yazılımlar ile akıllı saatte uyku takibi teknolojisi olursa, APple'ın kendi bünyesinde geliştireceği bir çözüm ile olması bekleniyor.

 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ