Apple uygulama içi hediye gönderme dönemini başlatıyor - Haberler - indir.com

Apple uygulama içi hediye gönderme dönemini başlatıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-20 10:30:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Yazılım

Apple, uygulama içi satışların hediye edilmesiyle ilgili yeni özellikler getirmeyi planlıyor. Önceleri sadece parası ödenmiş uygulamaları hediye edebiliyorduk, ancak uygulama içi satışı yapılan içerikler için böyle bir imkan yoktu.

Apple sözünü değiştirdi!

Apple'ın App Store İnceleme Yönergeleri içinde konuyla alakalı birkaç değişiklikler yaptı. Daha önce var olan "Uygulamalar doğrudan veya dolaylı olarak uygulama içi satın alınmış içeriklerin, özelliklerin veya diğer harcanabilir eşyaların diğerlerine hediye edilmesine izin verilmemeli." şeklinde ifadesi değiştirildi. Şimdi ise  “Uygulamalar uygulama içi satın almaya açık olan nesnelerin hediye edilmesine izin verebilir. Bu hediyeler ancak ilk satın alan kişi tarafından iade edilebilir veya değiştirilemez.” şeklinde bir ifade var.

App Store 10 yaşında! Mutlu Yıllar!App Store 10 yaşında! Mutlu Yıllar!

Freemium, yani başlangıçta belirli bir kısmı ücretsiz uygulamalar ve oyunlar giderek daha popüler olmaya başladı. Özellikle PUBG ve Fortnite gibi oyunlar bu tarz içeriklerin daha da popüler bir şekle getirilmesini sağladı. Bundan dolayı Apple'ın insanların harcama alışkanlıklarını ve eğilimlerini dikkate alarak böyle bir değişikliğe gitmesi memnun ediyor.

2018'in en iyi App Store uygulamaları 

Apple'ın bu değişikliği ne zaman uygulamaya koyacağı hakkında bir bilgi bulunmuyor. Şu an için uygulama sayfası içinde bulunan üç noktalı ikona tıkladığımızda "Uygulamayı Paylaş" ya da "Geliştiriciden daha fazlası" bağlantılarını görmekteyiz. Paralı uygulamalar için de "Uygulamayı hediye et" butonu bulunuyor. Ancak uygulama içinde satın almaların hediye edilmesiyle ilgili farklı bir seçenek bulamıyoruz.


App Store'da en fazla birinci olarak kalmış uygulamalarApp Store'da en fazla birinci olarak kalmış uygulamalar
App Store ve Play Store gelirleri açıklandıApp Store ve Play Store gelirleri açıklandı
App Store kullanıcılarını geçmişe götürüyorApp Store kullanıcılarını geçmişe götürüyor

PAYLAŞ