Apple Üyelikleri Dark Web'de Satılıyor - Haberler - indir.com

Apple Üyelikleri Dark Web'de Satılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-08 11:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple kullanıcı hesaplarını ele geçiren korsanların bu hesapları Dark Web üzerinden 60 TL sattığı ortaya çıktı. İnsan kaçakçılığı, uyuşturucu ve aklınıza gelebilecek tüm illegal işlerin olduğu platform Dark Web'de şimdi ise farklı yollardan ele geçirilen Apple üyelikleri satılıyor. Kolay bir şekilde üyelikleri ele geçiren insanlar bu hesaplar üzerinden harcama yapmak yerine direkt olarak hesap satışı yapmaya başladılar. Apple kullanıcı adı ve şifrenizi isteyen farklı mailler aldıysanız bu kimlik avcıları olabilmektedir. Ele geçirilen bu hesaplar web site üzerinde 60 TL fiyat ile satılabiliyor.

Hesap satışları bununla sınırlı kalmıyor ve Dark Web üzerinde kredi kartı, Amazon, Walmart ve diğer bankamatiklerin çevrim içi alışveriş hesaplarının satışları da oluyor. Bu hesapları ele geçiren kişiler hesaplar aracılığı ile harcama yapmıyorlar ve daha düşük fiyatlara hesap satışı gerçekleştiriyorlar. Bu durumda yakalanma riskleri olmuyor ve hesapları kolay bir şekilde elden çıkarıyorlar.

Araştırmalar ve tahminlere göre Dark Web üzerinde 600 TL değerinde paypal hesabı üzerinde 6000 TL'e yakın bir harcama gerçekleştirilebiliyor. Sizlerinde çeşitli kart ve banka hesaplarınız var ise ele geçirilip bu gibi alanlarda satışını önlemek adına iki faktörlü kimlik doğrulama işlemini yapmanızı öneririz.





PAYLAŞ