Apple ürünlerini sızdıran ajan yakalandı - Haberler - indir.com

Apple ürünlerini sızdıran ajan yakalandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-23 10:49:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji markası Apple, hizmetleri piyasada en fazla sızdırılan şirketler arasında yer alıyor. Bu konuda ise ilginç bir detay ortaya çıktı. Buna göre yayınlanan habere göre Apple için çift taraflı ajanlık yapan birisinin olduğu ortaya çıktı. Detaylı bir şekilde hazırlanan rapora göre bu kişi sızıntı ve Jailbreak dünyasında “YRH04E” olarak bilinen Andrey Shumeyko tarafından hazırlandı. Rapora göre Shumeyko, sızıntılar ve Jailbreak süreçleri ile uğraşan topluluklar ile Apple arasında çift taraflı ajanlık yapmış ve Apple’a ait bir süre e-postalar üzerinden ciddi bilgiler aktarmış. Bu bilgiler ise çıkmadan sızdırılması büyük ses getiren iOS 14 işletim sistemi de yer alıyor.

Apple’ın sızıntı ajanı ortaya çıktı

Apple için 300 milyon dolarlık tazminat kararıApple için 300 milyon dolarlık tazminat kararı

Çalıntı prototip iPhone 11 üzerinden yapılan bu sızıntı noktasında Apple’a somut bilgiler verdiğini belirten Shumeyko, Apple’ın güvenlik takımı ile beraber görüşmeleri ile Maps üzerinde çalışan ve bilgi sızdırmaya çalışan Almanya merkezli bir Apple çalışanını da yakalatmış. Shumeyko’nun ayrıca Apple’a yönelik sızıntı yapan bazı gazetecilerin kaynaklarını ortaya çıkardığı ve verilen bilgiler arasında yer aldığı belirtiliyor. Bildiğiniz üzere Apple’a yönelik çokça sağlam kaynak bulunuyor. Bu kaynaklar hala aktif olarak sızıntılarını sürdürmeye devam ediyorlar. Andrey Shumeyko söz konusu çift taraflı ajanlık rolü ile Apple’dan maddi gelir elde etmek istemiş ancak Apple bu duruma sıcak bakmamış.

Apple bildiğiniz üzere geçtiğimiz ay bazı sızıntı kaynaklarının peşine düşmeye başladı. Bunlardan birisi Weibo üzerinden oldukça sağlam bilgiler veren kaynaklardan kang olmuştu. Bir açıklama yapan Kang, Apple’ın avukatlar aracılığı ile yaptığı sızıntılar üzerinden kendisine uyarıda bulunduğunu açıklamıştı. Teknoloji devi Apple, henüz çıkmamış ürünler üzerinden yapılan sızıntıları birçok kullanıcıya zarar verdiğini belirtiyor. Ek olarak sızıntıların yeni ürünler için ise heyecanı ve sürprizi azalttığını belirtiyor.


Apple Watch bu kez silahlı soyguna uğrayan bir kadına yardımcı olduApple Watch bu kez silahlı soyguna uğrayan bir kadına yardımcı oldu
Apple Watch 7 için tasarım netleştiApple Watch 7 için tasarım netleşti

PAYLAŞ