Apple ücretli Podcast servisi ilk defa görüldü - Haberler - indir.com

Apple ücretli Podcast servisi ilk defa görüldü

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-22 09:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, yeni podcast bölümlerini iTunes Connect üzerinden kabul etme sürecini geçici olarak durduğunu dile getirdi. İçerik üreticilerinin karşısına çıkan bu problem, şirketin yeni bir özellik için çalışmalar yaptığının ipucunu veriyor. Konuyla ilgili olarak söylentilere göre Apple, bu akşam Türkiye saatiyle 20:00'da başlayacak olan Spring Loaded etkinliğinin bir parçası olarak podcast abonelik sisteminin duyurusunu gerçekleştirecek. Şu an için bununla ilgili olarak ortada somut bir kanıt mevcut değildir. Ancak etkinliğe saatler kala gerçekleşen teknik aksaklıklar, sahne arkasında yoğun çalışmaların gerçekleşeceğini gösteriyor. 

Apple’ın podcast servisi abonelik sistemli olacak

AppIeInsider, dün gece içerisinde iTunes Connect'te podcast göndermeye çalışırken “Yeni yayınları inceleme talebinizi geçici olarak alamıyoruz.” şeklinde bir hata mesajla karşılaştığını dile getirdi. Bunun üzerine şirketin, Apple TV+ ve News+ gibi hizmetlerine bir yenisini daha ekleyeceği söylentileri ortaya çıktı. Bu durumun, Apple'ın gerçekleştirdiği klasik bakım çalışmalarından biri olması da muhtemel olarak görülüyor. Fakat söylentiler birkaç saat gerçekleşecek olan etkinlik kapsamında Podcasts+ adlı yeni abonelik servisine işaret ediyor.

Tim Cook Apple'dan ayrılabilirTim Cook Apple'dan ayrılabilir

Araştırmacı ve yazar olarak görev alan Peter Kafka, bugünkü Apple etkinliğinde abonelik çalışan podcast servislerinin duyurulmasını beklediğini dile getirdi. Servisin ücretli bir şekilde sunulacağının bilgisini veren Kafka, bunun dışında ise farklı bir bilgi verilmedi. Podcasts Plus olarak adlandırılması beklenen servis fiyatı, ne tür içeriklere e sahipliği yapacağı ve Türkiye'de de kullanıma sunup sunmayacağı ise aktarılan bilgiler arasında yer almıyor. Aynı zamanda Podcast Plus'ın geçtiğimiz yıl içerisinde piyasaya sürülen Apple One paketlerine dahil edilmesi de gündemdedir. Tüm Apple hizmetlerini bir araya getiren Apple One; Müzik, TV+, Arcade gibi hizmetleri bünyesinde barındırıyor.

Apple'ın halihazırda bulunan Podcast'ler uygulaması şu ana kadar kullanıcıların istedikleri yayınları bulabileceği, kendi yayınlarını paylaşabileceği ve RSS akışlarını yönetebileceği basit bir hizmetti. Dünyanın en büyük dijital müzik platformu olarak nitelendirilen Spotify ise geçtiğimiz yıl yapmış olduğu yatırımlarla oldukça ses getirdi. Josh Rogan ve Michelle Obama gibi ünlü isimler tarafından hazırlanan özgün içerikler üretmeye başlandı. TV+ hizmeti sayesinde kendi orijinal yapımlarını üreterek Netflix ile rekabet eden Apple, görünüşe bakılırsa Spotify ile podcast pazarında rekabet etmeye karar verdi.

Hangi ürünler tanıtılacak?

Apple’ın bu akşamki Spring Loaded etkinliğinde tanıtması beklenen ürünler:

– iPad Pro
– Apple Pencil 3
– iPad Mini 6
– Uygun fiyatlı iPad
– AirTags
– Yeni nesil iMac
– MagSafe destekli powerbank
– iOS 14.5 çıkış tarihi


Apple, iki yeni aksesuar üretebilirApple, iki yeni aksesuar üretebilir
Siri Apple'ın etkinlik tarihini ağzından kaçırdıSiri Apple'ın etkinlik tarihini ağzından kaçırdı
Apple analisti çentiksiz iPhone için tarih verdiApple analisti çentiksiz iPhone için tarih verdi

PAYLAŞ