Apple, Twitter ve Whatsapp Trump davasında belge sunabilir! - Haberler - indir.com

Apple, Twitter ve Whatsapp Trump davasında belge sunabilir!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-19 14:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Günümüzün en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması Whatsapp ve teknoloji firması Apple, zor bir kararla karşı karşıya. Bir mahkemede saklamakla yükümlü oldukları verileri paylaşmaları isteniyor. Bu durum firmaların güvenlik durumunu sarsabilir.

Temsilciler Meclisi'nin Rusya'nın seçim müdahalesine ilişkin soruşturması sona erdi, ancak Demokratlar hala çoğunluğu geri kazanmaları durumunda ne yapmak istediklerini tartışıyorlar  ve bu, teknoloji endüstrisi için önemli yansımalar yaratabilir. Son zamanlarda yayınlanan soruşturmanın ardından, Apple, Twitter ve WhatsApp'ı şifreli sohbet uygulamaları ve özel mesajlarla ilgili bilgi almak için mahkemeye çağırı yapıldı. Demokratlar, 2016 ABD seçimlerinde hangi aktörlerin kullanıldığını ve ne söylediklerini bilmek istiyorlar.

Apple'ın durumunda, Demokratlar, Trump'ın damadı Jared Kushner dahil olmak üzere, "kilit kişiler" in indirilen güvenli sohbet uygulamaları için kayıtlar istiyorlar. Politikacılar ayrıca "ilginin önemli şahitleri" arasındaki mesajlar için WhatsApp'a da başvuru yaptılar. Bu arada Twitter, Trump çalışanlarının yanı sıra WikiLeaks, kurucusu Julian Assange ve şüphelenilen Rus Generali Guccifer 2.0'dan gelen doğrudan mesajları iletmek için baş vuruya tabi tutuldu.

Bu taleplerin ileriye gitme ihtimali, 2018 ara seçimlerinde Demokratların bir çoğunluğunu kazanarak, iktidara geçirmelerine bağlı. Intercept'in belirttiği gibi, bu şirketler şirketleri zor bir noktaya getirebilir. Apple, indirme kayıtlarını saklar ve sipariş verirse onları teslim eder, ancak ve WhatsApp, kendilerinin bile delemeyecekleri uçtan uca şifrelemeyi kullanmak zorunda.





PAYLAŞ