Apple tvOS 13 ile gelen yeni özellikler - Haberler - indir.com

Apple tvOS 13 ile gelen yeni özellikler

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-25 16:04:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, bugün itibariyle tvOS 13 güncellemesini kullanıcılara sunularak yepyeni özellikler ile karşımıza çıkıyor. tvOS 13, Apple TV adlı ürünlere bir dolu yenilik getirirken aynı zamanda çeşitli hata düzeltmeleri de yaptı. Şirket, Haziran ayı içerisinde gerçekleşen WWDC etkinliği kapsamında tvOS 13'ün geleceğini duyurmuştu ve yaz boyunca da geliştiricilere beta sürümünü dağıtarak bir takım içeriklerden kısıtlı bir şekilde faydalanma imkanı sundu. Apple, bugün itibariyle tvOS 13 güncellemesinin beta sürümü geride bırakacak iOS 13.1 ve iPadOS ile beraber yayınlayarak söz konusu özelliklerin her birini sunmaya hazır hale getirdi. Bugün itibariyle tvOS 13 güncellemesi ile beraber Apple TV'lerde oldukça fazla değişiklik ve yenilik ile karşı karşıya geleceğiz.

Artık tüm kullanıcılar için tamamen yayınlanan tvOS 13, Apple modelli TV'lerde ne gibi yenilikler ile karşı karşıya geleceğiz sorusunu yanıtlamak gerekirse 6 farklı özellikten söz etmek mümkündür. Apple TV’lere tvOS 13 güncellemesi ile beraber gelen yeni özellikleri ve yeni iyileştirmeleri değerlendireceğiz. 

- Yeni giriş ekranı

Teknoloji dünyasının liderlerinden Apple, tvOS 13 güncellemesi ile beraber yeni içerikleri keşfetmenizi çok daha kolay bir hale getirecek. Yeni içerikleri çok daha yakından değerlendirmek için Giriş ekranı baştan tasarlandı. Şöyle ki, söz konusu içeriklerin tam ekran olarak önizlemesi Giriş ekranının üst kısmında yer alacak. Bu şekilde de kullanıcılara çok daha fonksiyonel bir kullanım sunulacak.

- Çoklu kullanıcı desteği

tvOS 13'ün tam sürümü ile beraber Apple TV'lere çoklu kullanıcı desteği de geliyor. tvOS 13, aile fertlerinin özel kullanıcı hesapları arasında çok daha kolay bir şekilde geçiş yapmaları adına Apple TV Kontrol Merkezi ile çoklu kullanıcı desteği sunulacak.

- Apple Müzik desteği

Çoklu kullanıcı desteğinin yanı sıra aynı zamanda Apple TV'lerde yer alan Apple Müzik, kullanıcılarına özel çalma listeleri sunacak ve öneriler ile çok daha kolay bir kullanım sağlayacak. Bunun yanı sıra aynı zamanda yeni Apple TV Kontrol Merkezi özelliği sayesinde dinlemiş olduğunuz şarkı sözlerine de kolaylıkla erişim imkanı sunulacak. 

- Xbox ve PlayStation kolları için destek

iOS 13 güncellemesinde karşımıza çıkan bu destek, Apple TV'lere de tvOS 13 güncellemesi sayesinde katılıyor. tvOS 13, Xbox ve PlayStation oyun konsollarının kollarını bu güncelleme sayesinde desteklenecek.

- Apple Arcade desteği

Apple Arcade aboneliği gerçekleştiren kullanıcılar, 6 ya da daha fazla aile üyelerine, herhangi bir reklam ya da uygulama içi satın alım olmadan 100'ü aşkın yeni ve özel oyunlara sorunsuz bir şekilde erişim sağlayabiliyorsunuz. Şöyle ki, Apple Arcade özelliği iPhone, iPad, iPod Touch, ve Mac’in yanı sıra Apple TV ile de uyumlu olacak.

- Yeni ekran koruyucular

Akıllı cihaz üreticisi Apple, Apple TV 4K'da yer alan 4K HDR ekran koruyucu videoların sayısında ciddi bir artış sağlanıyor. Mavi Gezegen adlı yapımın arkasında çalışan ekip BBC Doğa Tarihi Birimi ile beraber ortak bir çalışma yürüten şirket, tvOS 13 ile beraber okyanusların derinliklerinde çekilen büyüleyici görüntüler bu şekilde kullanıcılara sunulacak. 

 





PAYLAŞ