Apple Tv Plus'ın abone sayısı bilerek mi düşük gösterildi? - Haberler - indir.com

Apple Tv Plus'ın abone sayısı bilerek mi düşük gösterildi?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-28 17:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Apple TV Plus'un bilerek abone sayılarını düşürdüğü düşünülüyor. IATSE sendikasına 20 milyon abone sayısına sahip olduğu dile getirilen Apple, düşük maaş ödemesi yapmakla suçlanıyor. 

Apple TV Plus, Apple'ın bir işçi sendikasına yapmış olduğu açıklamalar ile ortaya çıktı. Bu rakam, şirketin yapım ekiplerine Netflix gibi hizmetlerden daha düşük ücret ödeme yapabileceği anlamına gelir. Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, 2019 sonbahar ayında Apple TV Plus yayın hizmeti adına abone sayısını hiç bir şekilde kamuoyuna duyurmamıştı. Konu üzerinde çalışmalar yapan analistler, tahmin sunma ile ilgili isteksizdi, ancak pek çok kişi  116 milyon abone sayılı Disney+ ve 209 milyon aboneli Netflix gibi hizmetlere göre daha az olduğu düşünülüyor. International Alliance of Theatrical Stage Employees (Uluslararası Tiyatro Sahnesi Çalışanları veya IATSE) tarafından tarafından aktarıldığı üzere Apple, TV+ hizmetinin Temmuz ayı itibarıyla ABD ve Kanada’da 20 milyondan az aboneye sahip olduğu aktarıldı.

Apple TV artık Android telefonlarla da uyumluApple TV artık Android telefonlarla da uyumlu

Apple TV Plus abone sayısı gerçekten düşük mü?

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Apple, başarılı olmasına rağmen yapım ekiplerine indirimli bir fiyat ödemesi, Hollywood çalışanlarının karşı karşıya olduğu bazı sorunları da ortaya çıkarıyor. Sendika üyeleri ise klasik televizyonun yerine geçmek isteyen Apple'a karşı daha yüksek ücret ve çalışma koşulları için grev yaparak durumu daha da kızıştırıyor.

Sendika sözcülerinden biri, Apple’ın IATSE’ye 20 milyondan daha az abonesi olduğunu dile getirdi. Set yapımcılarını, kamera operatörlerini ve bu tür diğer çalışanları temsil eden sendika, mevcut sözleşmeye içeriklerine göre, bir hizmetin 20 milyondan az abone sayısı varsa ekip çalışanlarına daha az ödeme yapma hakkı bulunuyor. Fakat sendika liderleri, yayın platformlarının artık yeni bir medya sistemi olmadığını ve prodüksiyonları finanse eden şirketlerin, geleneksel medya prodüksiyonlarına daha yakın oranda ödeme yapılması gerektiği belirtiliyor. 

IATSE basın açıklamasında görüşmelerin durduğunu belirterek, "Belirli 'yeni medya' projelerinde çalışanlar, gişe rekorları kıran filmlerin bütçelerine rakip veya aşan yapımlarda bile daha az ücret alıyor.” dedi. Sözcü, IATSE’nin grev yapmaya hazırlandığını ve sendikanın da 150.000 üyesinin grev yapmak için kullanılacak olan oy pusulalarını 1 Ekim günü onaylayacağını dile getirdi. Apple ise bu iddialar karşısında henüz bir açıklamada bulunmadı fakat CNBC'ye şirketin ileri gelen yayın hizmetleri ile karşılaştırılabilir oranlar ödediği aktarıldı. Apple TV Plus'ın üst düzey orijinal dizileri, tam olarak iki yıl önce başlatılmasının ardından beş düzineden fazla başlığa ulaşıldı. Söz konusu bu gösteriler arasında ise Emmy ödüllü Ted Lasso, The Morning Show, See ve Isaac Asimov'un Foundation destanının 10 bölümlük uyarlamalar da yer alıyor.

 


Apple TV nasıl sıfırlanır?Apple TV nasıl sıfırlanır?
Apple tvOS 15 beta tanıtıldı: İşte yenilikler ve kurulumuApple tvOS 15 beta tanıtıldı: İşte yenilikler ve kurulumu
Apple TV deneme süresi kısalıyor!Apple TV deneme süresi kısalıyor!

PAYLAŞ